Huawei, Finlandiya'da dijital finans ve güvenlik inovasyon laboratuvarı kuruyor - Haberler - indir.com

Huawei, Finlandiya'da dijital finans ve güvenlik inovasyon laboratuvarı kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 16:00:12
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Huawei ve Ekosistem Geliştirme şirketi ve Finlandiya'daki Ar-Ge merkezi, Dijital Finans ve Güvenlik İnovasyon Laboratuvarı (Fin²Sec) için bir işbirliği duyurdu.

Yapılan açıklamalara göre bu işbirliği, Avrupa'da bankacılık, finans ve dijital ödeme hizmetlerine yönelik giderek artan acil ihtiyacı karşılamak için oluşturuldu. Şirket laboratuvarın 28 Eylül 2021 tarihinde Finlandiya'nın Helsinki kentinde düzenlenecek bir törenle tanıtılacağını söyledi.

Honor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya YükseldiHonor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya Yükseldi

Bildiğiniz üzere Huawei, ABD ambargoları yüzünden birkaç senedir pek çok zorlukla karşıya kaldı. Tüm dezavantajlara rağmen varlığını devam ettirmek için çalışan şirket kendine yeni faaliyet alanları oluşturmaya çalışıyor gibi görünüyor.

Huawei 5G kaynak kodlarını paylaşmaya hazırlanıyor

Şirketin bu doğrultuda attığı son adım ise Finlandiya’nın Helsinki şehrinde kurulan Dijital Finans ve Güvenlik İnovasyon Laboratuvarı oldu. Huawei ilerleyen zamanlarda Avrupa’daki bankacılık, finans ve ödeme hizmetlerinin gereksinimlerini karşılamaya çalışacak. Şirket yaptığı açıklamada, bu alanların her hangi birinde iş yürüten başarılı kişileri, kendileriyle çalışmaya davet ediyor. Şirketin endüstri devlerine yaptığı bu açık davet açıkça elini Avrupa’dan çekmeyeceğini de gösteriyor.

Şirketin bu alanda çalışmak istediği şirketler Avrupa’da yer alan bankalar, Fintech şirketleri ve benzer kuruluşlar. Ayrıca laboratuvarın Helsinki-Aalto Siber Güvenlik Enstitüsü’nün bir bağışçısı tarafından desteklendiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Huawei'ye göre Finlandiya Laboratuvarı, BlockChain teknolojisi aracılığıyla müşteri deneyimini geliştirmeye odaklanacak. Şirketin amacı ailelere ve işletmelere güvenli dijital finansal hizmetler sunarken, ödeme sürecinde de gerekli iyileştirmeleri sağlamak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adam Rybusiewicz; “ Finansal ekosistemi güçlendirmek için birlikte çalışmadıkça, özellikle dijital dönüşüme aşina olmayan veya rahatsız olanlar için, insanlara kolayca erişebilecekleri güvenli dijital ürünler ve hizmetler sunmak için mücadele etmeye devam edeceğiz ” dedi. , Huawei Tüketici İş Grubu'nda EEC, Kuzey Ülkeleri ve Türkiye için Eko-geliştirme ve Dikey Mali Ortaklıklar Direktörü ve inovasyon laboratuvarının mimarlarından biri. "Laboratuvarın amacı yalnızca yeni kavramlar oluşturmak değil, aynı zamanda deneyimleri ve zorlukları paylaşmak ve finans, bankacılık ve ödeme sektörlerinde taklit edilebilecek başarılı iş girişimlerini veya modellerini teşvik etmektir." Dedi.

Ve sözlerine şu ifadelerle devam etti;

“Huawei Finlandiya Ar-Ge, yaklaşık on yıldır tüketici cihaz güvenliği üzerinde çalışıyor ve sonuçta ortaya çıkan donanım destekli güvenilir ortamlar, bugün Huawei Pay, WeChat Pay, araba anahtarları ve Huawei akıllı telefonlarda kimlik doğrulama çözümleri gibi temel güvenlik hizmetlerini barındırıyor veya destekliyor. Üniversite ortakları eşliğinde Fin2Sec ekosistemi için deneyimlerimizi paylaşmayı ve güvenlik kaynaklarını teşvik etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi. güvenlik, özellikle tüketici cihazlarında.




Huawei'den yeni esnek akıllı telefon: Huawei Mate XHuawei'den yeni esnek akıllı telefon: Huawei Mate X
Huawei'den 6G teknolojisi için tarih verdiHuawei'den 6G teknolojisi için tarih verdi

PAYLAŞ