Huawei FedEx ile İlişkilerini Gözden Geçiriyor - Haberler - indir.com

Huawei FedEx ile İlişkilerini Gözden Geçiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-28 12:57:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son günlerde gündemi bir hayli meşgul eden Huawei ve ABD gerginliği şu günlerde alışılmadık bir yöne doğru gidiyor. Yaşanan olaylar adeta teknoloji gündeminde bomba etkisi yaratmış olup halen de etkileri devam etmektedir. Gelinen son noktada ise işletim sistemi belli olan Huawei FedEx suçlaması ile bir kez dikkatleri üzerine topladı. 

Huawei, FedEx suçlaması

ABD ve Huawei arasında geçen çekişmeli sürecin ardından Huawei, birçok ABD kökenli şirketi kaybetti. İlk etapta Google ardından Intel ve Qualcomm şeklinde bu liste devam etti. Bu şirketler ile beraber daha bir çok şirket de Huawei ile olan bağlantılarını kesme kararı aldıklar. Huawei bunların karşısında kendi çözüm planlarını devreye sokarak durumdan en az zararla çıkmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Fakat şu günlerde ise akıllı cihaz üreticisi Huawei, FedEx ile olan ilişkilerini gözden geçiriyor. 

Google, Huawei'yi Android'in İnternet Sitesinden KaldırdıGoogle, Huawei'yi Android'in İnternet Sitesinden Kaldırdı

Sektörde, hava kara ve aynı zamanda lojistik hizmetleri ile adından söz ettiren FedEx, Huawei tarafından yapılan bir suçlama ile karşı karşıya. Çinli teknoloji şirketi Huawei, FedEx'i ABD'ye evrak göndermek ile suçluyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Huawei, FedEx'i, Çin'e göndermesi gereken iki paketi farklı bir yere göndermek ile suçladı. Bunun yanı sıra aynı zamanda Vietnam'dan gönderilen iki paketin de Asya'da bulunan diğer ofislerin yerine ABD'ye yönlendirdiğini söylüyor. 

Çin merkezli teknoloji devi Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildiğini iddia ettiği paletlerin içerisinde teknolojik ürünlerin olmadığının da altını çizdi. Şirket konu ile ilgili yaptığı açıklama ile beraber, FedEx'e olan güveninin son bulduğunu da dile getirdi. Bunun üzerine elbette ki Huawei lojistik işlemlerini yeniden değerlendirmeye karar verdi. Kendi bünyesinde bu şekilde bir karar alan şirket bunun yanı sıra aynı zamanda Çin Posta Düzenleme Kurumu’na da şikayette bulunuldu. FedEx ve Huawei arasında yaşanan bu gerginlik karşısında FedEx'ten de bir açıklama geldi ve bir yanlışlık olduğunu doğruladı. Fakat bunun için de herhangi bir yerden talimat alınmadığının da altını çizdi. 

ABD ve Huawei arasından uzun süren bir gerginlik söz konusuydu. Bu gerginlik sebebiyle ABD ufak ufak Huawei'ye çeşitli yaptırımlar uyguluyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu bir karar ile Huawei oldukça zor bir duruma soktu. Şöyle ki ABD'nin vermiş olduğu karar doğrultusunda Google, Intel ve Qualcomm gibi Amerika kökenli teknoloji şirketleri Huawei ile olan ilişkilerini anında askıya alma kararı verdiler. Bu durum karşısında Android lisansı iptal edilen ve bunun yanı sıra aynı zamanda Wi-Fi ittifakında bulunan etkilerinde sınırlandırılması ile karşı karşıya kalan Huawei, kendi işletim sistemini geliştirmek için çalışmalara başladığının haberini verdi. ABD ile Çin arasında yaşanan ticari savaşın adeta kurbanı olan Huawei, yaşanan gerilim arasında kaldı. ABD'nin kararı üzerinde büyük şirketler ile ortaklığı son bulan Huawei, bu durum atlatacaklarını ve üretim için teri düzeyde stoklarının bulunduğunu daha önce söylemişti. Yaşanan olaylar son derece güç kırıcı olsa da Huawei kolay kolay pes edecek gibi gözükmüyor. 


Huawei, Yasak Kararı Alınmadan Önce Stok YapmışHuawei, Yasak Kararı Alınmadan Önce Stok Yapmış
Huawei, Çin'in Amerika'ya Misilleme Yapmasını İstemiyorHuawei, Çin'in Amerika'ya Misilleme Yapmasını İstemiyor
Huawei P30 Lite Artık Türkiye’de!Huawei P30 Lite Artık Türkiye’de!

PAYLAŞ