Huawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilir - Haberler - indir.com

Huawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde ambargoların hafifletilmesiyle gündemde olan Huawei’nin Qualcomm için aldığı lisansın ardından Snapdragon işlemciye sahip olacak olan ilk telefonu belli oldu.

Geçtiğimiz Mart ayından beri ABD ambargoları ile boğuşan Huawei’nin son dönemlerde yüzü gülmeye başladı. 5G altayapı teknolojilerinde yasaklanan ve ABD’li iş ortaklarını kaybeden Huawei için geçtiğimiz aylarda ABD şirketleri atağa geçmişti. Qualcomm, Sony, Samsung Display gibi teknoloji başta olmak üzere pek çok ABD’li ya da ABD ile bağlantılı şirket Huawei ile çalışabilmek için çeşitli lisans başvurularında bulunmuştu. Nihayet o başvurular tek tek yanıtlanmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Samsung’un ve Sony’nin ardından Qualcomm’un da lisansının onaylandığını sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise uzun sürenin ardından Qualcom’un Snapdragon işlemci yongasından güç alacak Huawei akıllı telefon modeli belli oldu.

Huawei EMUI 11'e deprem özelliği geldiHuawei EMUI 11'e deprem özelliği geldi

Bu lisans şimdilik sadece 4G işlemcileri kapsasa da Qualcomm’un, 5G işlemciler için de lisans başvurusunda bulunacağı biliniyor. Bu durum Qualcomm’un çeyrek kazancını arttıracağı gibi Huawei için de oldukça umut vadeden bir gelişme. Şimdilik hala Google servislerinden yoksun olarak yola devam eden şirket akıllı telefonları için daha güçlü yonga setleri kullanarak rekabete sıkı sıkı tutunmayı başarabilir.

Huawei için Qualcomm tarafından lisans alındı

Sızıntılara göre Huawei’nin uzun bir aradan sonra Snapdragon serisinden güç alacak ilk akıllı telefon modeli ise Enjoy 20e oldu. Eğer sızıntılar doğruysa Huawei Enjoy 203 11 nm proses teknolojisiyle üretilen Snapdrafon 469 yongasından güç alacak. Bu yongada pik frekansı 1,8 GHz olan sekiz adet Kryo 240 ve Adreno 610 grafik birimi bulunmakta.

Huawei Enjoy 20e özellikleri

Ayrıca Huawei Enjoy 20e’nin bazı özellikleri de sızdırıldı. Söylentilere göre Huawei Enjoy 20e 4 GB ve 6 GB RAM kapasitesine ve 128 GB dahili depolama desteğine sahip olacak. HD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağı söylenen Enjoy 20e'nin 5.000 mAh bataryaya ve 10 W şarj desteği sahip olacağı da gelen bilgiler arasında.

Orta / orta alt segment arası bir telefon olacak olan Enjoy 20e’nin plastik bir kasaya ev sahipliği yapacağı biliniyor. Cihazın 4 GB ve 128 GB depolama alanına sahip olan versiyonun 1.199 yuan yani vergiler hariç yaklaşık 1.395 TL’den piyasaya sürülmesi beklenirken 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olan versiyonun ise 1.399 yuan yani vergiler hariç yaklaşık 1.627 TL fiyat etiketiyle satışa çıkması bekleniyor. Cihazın ne zaman piyasaya sürüleceği ve Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

 


Huawei işlemcili MateStation B515 PC tanıtıldıHuawei işlemcili MateStation B515 PC tanıtıldı
Huawei ve Leica arasındaki anlaşma bitiyor muHuawei ve Leica arasındaki anlaşma bitiyor mu

PAYLAŞ