Huawei EMUI 12'nin yenilikleri duyuruldu - Haberler - indir.com

Huawei EMUI 12'nin yenilikleri duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 15:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Huawei’nin son dönemde yazılım konusunda sürekli olarak kendi işletim sistemi ile gündemde olduğunu görüyoruz. Ancak Android tabanlı EMUI’da unutulmadı ve şirket EMUI 12’yi resmi olarak duyurdu. Bir süredir beklenen EMUI 12 nihayet geldi ve Huawei hala ABD ambargosu kapsamında yer aldığından ötürü geleceğini Android yerine HarmonyOS işletim sistemi üzerinde kurmak istiyor. Bildiğiniz üzere HarmonyOS 2’nin kullanıcı sayısı da 40 milyonu geçerken, hala piyasada EMUI temelli cihazlar kullanılmaya devam ediliyor. Şimdi ise bu kullanıcılar için EMUI 12, yenilenmiş tasarım ve detayları ile karşımıza geliyor.

Yeni sürümde daha yuvarlak hatlara sahip tasarım öğeleri bulunurken, biraz daha HarmonyOS 2 yolundan gidilmişe benziyor. Animasyonları da geliştirmiş olan şirket, bu sayede daha modern ve akıcı hale gelen Android temelli arayüzü kullanıcıların font kalınlığını değiştirmesine de imkan tanıyor.

Honor ve Huawei bağlılığı devam mı ediyor?Honor ve Huawei bağlılığı devam mı ediyor?

EMUI 12 resmi olarak duyuruldu

Girilen ekrandan kontrol paneline erişim sağlanabilen bu yeni sürüm, kontrol paneli üzerinden Huawei’nin diğer cihazlarına olan bağlantısını da kolaylaştırıyor. Distributed File System desteği ile gelen Huawei EMUI 12, bu sayede kullanıcıların fotoğraf ve videolarına Huawei’nin dizüstülerinden anlık olarak erişim sağlamasına imkan tanıyor. Kişilerin telefonlarından başlamış oldukları video görüşmeyi Huawei’nin akıllı televizyonlarına hızlı şekilde aktarabilen EMUI 12, henüz desteklediği cihazlara ne zaman gelecek bilinmiyor.

Yeni EMUI için son sürüm olacak gibi gözüküyor. Henüz açıklama olmazken şirketin yoluna HarmonyOS ile devam etmesi bekleniyor.


Huawei Veri İhlalinden SuçlanıyorHuawei Veri İhlalinden Suçlanıyor

PAYLAŞ