Huawei EMUI 11'e deprem özelliği geldi - Haberler - indir.com

Huawei EMUI 11'e deprem özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-17 23:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi tarafından geliştirilen yeni arayüz yapısı MIUI 11 sonrasında Huawei markasına ait EMUI 11 arayüze de deprem bildirimleri özelliği geldi. Xiaomi MIUI 11 arayüzü çok uzun bir süre önce Çin merkezli olarak yerleşik deprem bildirimi özelliğine sahip oldu. İşte söz konusu bu özelliğin bir benzeri bu sefer Huawei tarafından EMUI 11 içerisine entegre edildi. Şu an için sadece Çin'in Siçuan bölgesine özel olarak sunulan bu sistem, aktif edildiği zaman çevremdeki depremleri kişilere bildirilebiliyor.

Genel olarak faydalı bir sisteme sahip olan bu sistemin yanında firma EMUI 11'e Çin'in Guangdong bölgesine özel video alarm özelliği de eklenmiş durumdadır. Bu özellikle de kişilerin bir problem olduğunda yerel polisi video konferans üzerinden aramasına izin veriyor. Bu iki faydalı özelliğin de yakın zaman içerisinde Çin genelinde aktif hale getirilmesi bekleniyor. Söz konusu bu özelliklerin Türkiye gibi bölgelerde açılması ise şimdilik henüz beklenmiyor. 

Huawei EMUI 11 tanıtım tarihi belli olduHuawei EMUI 11 tanıtım tarihi belli oldu

Huawei EMUI 11 en son Mate 30 Pro’da yer almıştı

Android sorunu nedeniyle Play Store başta olmak üzere Google servisleri ve aynı zamanda birçok Google uygulaması da olmadan gelen bu telefon, kısa bir süre önce atılan faydalı bir adımla EMUI 11 güncellemesi alarak gelişmeye başladı. Halen Android lisansı olmayan ancak AMUI 11'in getirmiş olduğu yenilikler ile daha da iyi bir hale gelen bu telefon, bu konu hakkında sahiplerini memnun etmiş gibi gözüküyor. 3.18 GB gibi büyük bir boyutla gelen arayüzün, yakında Türkiye dahil tüm pazarlarda OTA üzerinden gönderilmesi bekleniyor. 

 



PAYLAŞ