Huawei Emui 10 tanıtıldı: Özellikleri - Haberler - indir.com

Huawei Emui 10 tanıtıldı: Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-16 12:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Hatırlarsanız Huawei’nin her sene düzenlediği Geliştiriciler Konferansı’nın bu sene 9 Ağustos tarihinde başlayacağını sizlerle paylaşmıştık. Huawei’nin yeni ürünlerini ve teknolojisini tanıtması beklenen konferansla ilgilin gelişmelerde gündeme gelmeye başladı. Kısa bir süre önce HarmonyOS’u teknoloji dünyasına tanıtan şirket gün itibariyle gücünü Android Q tabanından alan merakla beklenen arayüzü EMUI 10’nu resmi olarak tanıttı. 

Huawei’nin iki gün boyunca devam edecek olan Geliştiriciler Konferans’ı gündüz saatlerinde başladı. Konferansın ilk konusu ise Huawei’nin merakla beklenen arayüzü ve işletim sistemi oldu. 

Huawei Hongmeng OS ilk defa kullanılacakHuawei Hongmeng OS ilk defa kullanılacak

Şirketin kullanıcılarına yeni sunduğu EMUI 10, kullanıcılarına çarpıcı yeniliklerde vaad ediyor. Gücünü Andorid Q tabanından alan EMIU 10’nun bugüne kadar geliştirilen yazılımlardan çok daha gelişmiş bir yapay zeka teknolojisine sahip olması da gözlerden kaçmadı. 

Yeni arayüzle ilgili açıklama yapan “Huawei Yazılım Departmanı Başkanı” Weng Chenglu EMUI 10’nun sadece bir güncellemeden ibaret olmadığına vurgu yaptı. Yeni arayüzün gelişmiş yapay zeka desteğine sahip olduğunu açıklayan Weng Chenglu, EMUI 10’nun daha rahat bir çalışma sistemine sahip olduğunu anlattı. 

EMUI 10’la kullanıcıları neler bekliyor? 

Weng Chenglu’nun açıklamalarına göre EMUI 10 kullanıcılarına daha yüksek bir performansın dışında görünüm değişikliklerine de sahip. EMUI 10’n kullanıcılar için “Karanlık Mod” daha gelişmiş bir halde geliyor. WCAG 2 sertifikasına sahip olan bu yeni mod sadece arayüze değil uygulamalara da destek veriyor. EMUI 10’nun tasarımıyla ilgili en çok dikkat çekenler arasında olan bu yeni “Karanlık Mod” sayesinde kullanıcılar üçüncü parti uygulamaları da bu modda görüntüleyebilecekler. 

Android Q (Android 10) Alacak Huawei Akıllı Telefonlar

Bunun yanı sıra “Magazine Design” tasarımına sahip olan EMUI on ekranı daha büyük ve daha verimli kullanmak isteyen kullanıcılara da olanak tanıyor. Tasarımda daha yumuşak ve canlı tonların tercih edildiği EMUI 10 Giorgio Morandi olarak tanımlanan renk stiline sahip. 

Gelişmiş hız yüksek performans! 

Performans özellikleri açısından da oldukça gelişmiş olan yeni EMUI 10, kullanıcılara bugüne kadar olan arayüzler arasında en yüksek hızı sunuyor. GPU Turbo özeliği yüzde 60, GPU Link özelliği yüzde 70 ve EROFS dosya sistemine yüzde 20 oranında etki eden yeni arayüzle birlikte Huawei kullanıcılarının cihazlarından aldıkları performans deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. 

Mate 10 Pro Türkiye Kullanıcıları İçin Güncelleme Müjdesi

Konferasnta gelişmiş özellikleriyle büyük yankı uyandıran EMUI 10’nun kullanıcılara ne zaman sunulacağı da açıklandı. Weng Chenglu merakla beklenen arayüzün ilk olarak Huawi P30 ve Huaeri P30 Pro modellerinde beta sürüm olarak 8 Eylül tarihinde kullanıma açılacağını belirtti. EMUI 10’nun tam sürümünün ne zaman yayınlanacağı ve diğer Huawei cihazlarının bu güncellemeyi ne zaman alacağı hakkında bir açıklama yapılmasa da, yeni sürümün en geç 2020 senesinin ilk çeyreğinde kullanıma sunulması bekleniyor.


Huawei'den özel üretim telefon: P30 Pro Limited EditionHuawei'den özel üretim telefon: P30 Pro Limited Edition
Huawei Mate 20 Pro, Emui 9.1 güncellemesine kavuştuHuawei Mate 20 Pro, Emui 9.1 güncellemesine kavuştu

PAYLAŞ