Huawei ekran paylaşım özelliğinin PC ve akıllı telefon kullanımı - Haberler - indir.com

Huawei ekran paylaşım özelliğinin PC ve akıllı telefon kullanımı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-11 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji üreticisi Huawei’nin yeni çoklu ekran paylaşımı teknolojisi, Android ve Windows sistemleri arsındaki uyumu zirveye taşıyor. Telefon ekranının direkt bir şekilde masaüstünde ayrı bir masaüstü gibi görüntülenmesine olanak sağlayan Huawei’ye özel bu teknoloji, PC ve telefon kullanımını da baştan aşağı değiştiriyor. Huawei’nin sahip olduğu Çoklu Ekran Paylaşımı, sadece dizüstü bilgisayarlar ile akıllı telefonlar arasındaki dosya aktarımını değil, diğer yandan dizüstü bilgisayar ile akıllı telefon arasında sorunsuz bir birliktelik sağlıyor.

Huawei, Android ve Windows sistemlerinin arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, cihazların birbirine bağlanması ile iş verimliliğinde yüksek performans gösteriyor. Diğer yandan ise klavye, mikrofon, kamera ve fare gibi dizüstü bilgisayar aksesuarları Huawei akıllı telefonun çevre birimleri olarak da kullanılabiliyor. Bu kapsamda ise üst düzey bir kullanım deneyimi elde edilmiş olunuyor.

Huawei P50 serisi Mart 2021'de tanıtılabilirHuawei P50 serisi Mart 2021'de tanıtılabilir

Huawei çoklu ekran paylaşım teknolojisi

Bu yeni özellik Huawei MateBook ve akıllı telefonlar arasındaki iletişimi daha kolay bir arayüz ile sunmuş oluyor. Diğer yandan sürükle bırak özelliği ile beraber telefonda kayıtlı içerikler direkt bir şekilde bilgisayarda görüntülenebiliyor. Bu özellik ile çalışırken telefonu sürekli ele alarak vakit kaybetmek yerine dizüstü bilgisayarınız üzerinden telefon işlemlerinizi yönetebilirsiniz. Dizüstü bilgisayarınıza bağlı olan çevre birimlerinin akıllı telefonlarda gezinti için de kullanabilirsiniz.

Bu yeni teknoloji Kirin 980 ve üzeri işlemcili EMUI 10 ve üzeri arayüze sahip Huawei telefonlar ile Huawei Share özelliğe sahip Matebook modellerinde kullanılabiliyor. Çoklu ekran işlevi sayesinde Huawei telefon ve bilgisayarlar arasında bağlantı kurmanın 3 yolu bulunuyor.

NFC bağlantı

Kullanılan Huawei akıllı telefonun NFC bağlantısı açılarak bilgisayarın NFC bağlantı bölgesine yakınlaştırılır. Bağlantı kurulduğuna dair bildirim ekranı açılır. Bağlantı onaylandığı zaman Çoklu Ekran İş Birliği iki cihazda da aktif olur.

QR Kod bağlantı

Huawei dizüstü bilgisayar modelinde PC Manager uygulaması açılarak “Telefonum” “Bağlan” ve “QR Kod” seçenekleri seçilir. Huawei telefonda Huawei tarayıcı açılarak QR kod okutulur. Dizüstü bilgisayardan onay verildiği zaman çoklu ekran aktif hale gelecektir.

Bluetooth bağlantı

Huawei telefondan Bluetooth bağlantısı açılır. Huawei dizüstü bilgisayar modelinden de PC Manager çalıştırılır. Yine Telefonum > Bağlan > Clous up Connection adımları izlenerek her iki cihazdan onay verilip bağlantı gerçekleştirilir.

Çoklu ekran iş birliği bağlantısı sonrasında telefon aramaları direkt bir şekilde bilgisayar üzerinden yanıtlanabiliyor. Kullanıcın telefona geçmesi gerekiyor ise bildirim panelinden cihaz bağlantısına dokunması yeterli olacaktır. Çoklu ekran desteğine sahip akıllı telefonlar ve bilgisayarlar ise şunlar:

HUAWEI P40, HUAWEI P40 Pro, HUAWEI Mate 30, HUAWEI Mate 30 Pro, HUAWEI Mate 20, HUAWEI Mate 20 Pro, HUAWEI P30, HUAWEI P30 Pro, HUAWEI Mate Xs, HUAWEI Nova 5T. HUAWEI MateBook D 15, HUAWEI MateBook D 14 ve HUAWEI MateBook 13.


ABD ve Huawei gerilimi, TSMC gelirlerini etkileyebilirABD ve Huawei gerilimi, TSMC gelirlerini etkileyebilir
AppGallery'li Huawei MatePad Pro keyifli bir Android tablet deneyimi sunuyorAppGallery'li Huawei MatePad Pro keyifli bir Android tablet deneyimi sunuyor

PAYLAŞ