Huawei ekosistemiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak - Haberler - indir.com

Huawei ekosistemiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji şirketleri kullanıcılarına birden fazla ürün sunarak bir ekosistem oluşturmayı hedefliyorlar. Bunu gerçekleştiren isimlerden birisi olan Huawei ise ekosisteminde birbirinden yetenekli ürünle sunmayı başarıyor. Dünyanın en büyük teknoloji üreticilerinden olan Çinli dev Huawei, kendi ekosistemini hazırlamış olduğu tablet, akıllı telefon, akıllı saat, kablosuz kulaklık ve dizüstü bilgisayarı ile kurmuş durumda. Huawei’nin artık mobil dünyada kullanıcıların her ihtiyacına yönelik cevap verebilecek bir ürünü bulunuyor. Sadece donanım değil geliştirmiş olduğu özel yazılımlar sayesinde ürünlerini birbirine bağlayabilen şirket önemli bir yol kat etmiş durumda. Bu söz konusu ekosistemin en önemli detaylarından birisi ise bu bağlantı altyapısı oluyor.

Huawei’nin ekosistem avantajları

2020 ikinci çeyrekte en çok telefon satan şirket Huawei oldu2020 ikinci çeyrekte en çok telefon satan şirket Huawei oldu

Ürünler birbirleri ile etkileşime girebildiklerinden kullanıcılara büyük imkanlar sunuyor ve zaman kazandırıyor. Huawei’nin sağlamış olduğu bu ekosistemdeki en önemli özelliklerden birisi ise Huawei Share oluyor. Kullanıcılar video, fotoğraf ve diğer dosyaları sahip oldukları Huawei cihazlar arsında hızlı bir şekilde aktarmak için Share sistemini kullanıyorlar. Huawei Share, yakındaki diğer Huawei cihazlarını algılamak için Bluetooth teknolojisinden yararlanıyor. Daha sonra ise Wi-Fi Direct teknolojisini kullanarak mobil veri kullanmadan dosyaları hızlı bir şekilde aktarabiliyor. Bu sayede ise kablolar ile uğraşmadan yüksek hızda veri aktarımı mümkün olmuş oluyor.

Huawei’nin ekosisteminin en önemli avantajlarından birisi de çoklu ekran paylaşımı oluyor. Bu teknoloji Windows ve Android arasındaki uyumu en üst seviyeye çıkartıyor ve telefon ekranının yukarıda görebileceğiniz gibi direkt masaüstünde ayrı bir masaüstü gibi görünmesini sağlayarak kullanılabiliyor. PC ve akıllı telefon kullanımını baştan aşağı değiştiren Çoklu ekran paylaşımı, iki cihaz arasında sadece dosya aktarımı yapmakla kalmayıp ayrıca iki cihaz arasında sorunsuz bir iş birliği gerçekleştirmiş oluyor. Diğer yandan klavye, kamera, fare ve mikrofon gibi dizüstü bilgisayar aksesuarları Huawei telefonun çevre birimleri olarak da kullanılabiliyor.

Söz konusu kurulan bu bağlantı altyapısı ile Huawei akıllı telefonu ve PC arasındaki pano kullanımı da eşitleniyor. Bu sayede kullanıcılar akıllı telefonlarında kopyaladıkları bir içeriği PC ortamında yapıştırabiliyorlar. Tam tersi olarak ise bilgisayarda kopyalanan bir içerik akıllı telefonda istenilen yere yapıştırılabiliyor. Huawei ekosistemi ile yaşana yoğun iş hayatı ve gündelik hayatın zamandan oldukça tasarruf edildiği gözüküyor. Diğer yandan şirketin sahip olduğu FreeBuds 3 kablosuz kulaklık modeli, Huawei akıllı telefonlarında çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi ile beraber kulak algılama gibi ekstra özellikler de sunabiliyor. İlk eşleştirme anında bir pencere açılıyor ve ortak ekosistem altyapısı, sonraki eşleşmeleri otomatik olarak algılayarak gerçekleştirebiliyor.

Şirketin bu altyapıların arka plandaki cihazlar için geliştirdiği özel Kirin A1 işlemcisi büyük rol oynuyor. Akıllı saat, bileklik ve giyilebilir ürünlerin Huawei akıllı telefonları ile olan bağlantısında kurulan ekosistemin faydaları büyük artılar içeriyor. Telefona gelen bildirimler ve mesajlar kolay bir şekilde akıllı saat ve bileklikler üzerinden okunabiliyor.


Huawei Mate 40 render görüntüleri sızdırıldıHuawei Mate 40 render görüntüleri sızdırıldı
Huawei Band 4 Pro akıllı bileklik Türkiye’de satışa sunulduHuawei Band 4 Pro akıllı bileklik Türkiye’de satışa sunuldu

PAYLAŞ