Huawei dünyanın en hızlı yapay zekâ eğitim sistemini geliştiriyor - Haberler - indir.com

Huawei dünyanın en hızlı yapay zekâ eğitim sistemini geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 20:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Huawei, özellikle kurumsal alanlardan kullanılmak için yapay zeka sistemi olan Atlas 900 adında bir sistem geliştirdiği duyurdu.

Son dönemde Huawei'nin yapay zeka konusunda yaptığı işler oldukça ilgi çekici. Öncelerde mobil cihazlarda başlayan yapay zekâ teknolojisi yavaş yavaş sunucu tarafına geçiş yaptı. Son günlerde makine dilini öğrenme diline kurumsal tarafta bir artış var. Huawei'de bu sebeple yatırımlarını arttırmasına neden oldu.

Huawei, Mate 30 için iki yeni videoHuawei, Mate 30 için iki yeni video

Huawei Atlas 900 nedir?

Geçtiğimiz günlerde Huawei, sunuculara yönelik olarak Ascend yapay zekâ işlemcisini tanıtmıştı. Huawei, bugünler de ki konusu ise yapay zekâ teknolojilerini eğitecek yeni bir küme sistemi oluşturmak. Burada yeni sisteme uygun bilimsel araştırmalar ve kurumsal yenilikler gibi alanlarda yapay zekâ teknolojilerini eğitecek. Bu yapay zekanın temelinde Ascend işlemcisi yer alıyor. Yapay zeka performasını ölçen küme sistemi, ResNet-50 testini sadece 59,8 saniyede eğitmeyi başarmış. Önceki rekor 70 saniyeydi.

Huawei, önümüzdeki 5 yıl için istatistiki bilişim sektörünün ana akım haline geleceğini söylüyor. Tüm bilgisayar sistemleri için ise yapay zeka teknolojilerinin enerjinin sadece yüzde 80’ini kapsayacağını ifade ediyor. Bu yüzden Huawei geliştirici programına 1.5 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Huawei Cloud ,platformuna entegre edilen Atlas 900 eğitim kümesi farklı sektörlerdeki müşterilerin erişimine açıldı.

HarmonyOS, cep telefonlara gelecek mi?

Bildiğiniz üzere Amerika ile Huawei arasında yaşanan gerginlik sonucunda Amerika, Huawei'nin Android lisansını elinden almıştı. Şirket bunun üzerine kendi işletim sistemi geliştirdi. Fakat şirketin HarmonyOS işletim sistemini nerede kullanacağı yönünde çeşitli soru işaretleri mevcuttur. Şu an ki mevcut bilgilere göre Huawei'nin yeni akıllı cep telefonları HarmonyOS işletim sistemi ile beraber gelmesini beklediklerini dile getirdi. Hatta konun ile ilgili kısa süre önce konuşma yapan mobil bölümün CEO'su Richard Yu, Huawei P40 ailesi 2020 yılı içerisinde yüksek ihtimal değerinde olsa da HarmonyOS işletim sistemi ile beraber geleceği yönünde açıklamalarda bulundu. Fakat pek de CEO'nıun dediği gibi olacak gözükmüyor. 

Çünkü şöyle ki, şirketin kurucusu Ren Zhengfei, söz konusu bu yeni işletim sistemi HarmonyOS'un halen akıllı cep telefonlarında kullanılmak üzere hazır olmadığının altını çiziyor. Söz konusu bu sistemin akıllı cep telefonlara gelmesi için özel bir uygulama ekosistemine de ihtiyaç duyulacak. Zhengfei, bunun da ancak bir kaç yıl içerisinde inşa edilecebileceğini dile getiriyor. Kısa süre içerisinde güçlü bir alt yapıya sahip olan uygulama ekosisteminin kurulmasının pek de mümkün olmadığını aktaran Zhengfei, gelecek günlerde karşımıza çıkacak olan akıllı cep telefonların da açık kaynak kodlu Android işletim sistemi üzerine kurulacağının sinyali veriliyor. 


Huawei CEO'sundan yeni HarmonyOS odaklı akıllı telefon açıklamasıHuawei CEO'sundan yeni HarmonyOS odaklı akıllı telefon açıklaması
Merak edilen Huawei akıllı gözlük satışa sunuldu. Ne kadar?Merak edilen Huawei akıllı gözlük satışa sunuldu. Ne kadar?

PAYLAŞ