Huawei, Dünyanın En Güçlü İşlemcisi Kirin 980'i Tanıttı - Haberler - indir.com

Huawei, Dünyanın En Güçlü İşlemcisi Kirin 980'i Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-03 09:15:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Teknoloji

Huawei, IFA 2018 etkinliğinde Kirin 980'i tanıttı. Dünyanın il k 7 nm mobil işlemcisi olma özelliğine sahip Huawei Kirin 980, teknik özellikleriyle oldukça ön plana çıkıyor. 

 

Huawei Kirin 980 Özellikleri Belli OlduHuawei Kirin 980 Özellikleri Belli Oldu

Huawei Kirin 980, teknoloji dünyasında uzun zamandır bekleniyor. Hakkında pek çok iddia ortaya atılan işlemci artık resmi olarak tanıtılmış durumda. Kirin 980'i rakiplerinden çok daha üst sıralara yerleştiren özelliği, TSMC'nin 7 nm üretim sürecinden çıkması. 7 nm mobil işlemci bu anlamda standartları oldukça yükseltiyor. 

 

Huawei Kirin 980'de Cortex - A76 çekirdekler kullanılıyor. . Ayrıca bu kuruluma dört küçük Cortex-A55 çekirdek eşlik ediyor ve verimlilik %58 arttırılıyor. Böylece yeni mobil işlemci önceki serilere göre %75 daha güçlü bir şekilde teknoloji dünyasına sunuluyor. 

 

Flex - Scheduling teknolojisiyle geliştirilen Kirin 980, kullanım ve iş yükünü analiz ederek bunları çekirdekler bazında ayırabilecek. Yoğun iş yüklerini yüksek performanslı çekirdekler üstlenirken, hafif aktivitelerin gerçekleşmesi ultra verimli çekirdeklerin kullanılması ile sağlanacak. Kullanıcılarına performans anlamında yeni bir deneyim sunmaya planlayan Kirin 980, daha yüksek saat hızlarında çalışabilecek, uygulamaları daha hızlı başlatabilecek ve çoklu görevleri çok daha iyi bir şekilde yerine getirebilecek.

 

Zirveye Yerleşmeye Hazır

Huawei Kirin 980, %178 daha yüksek güç verimliliği sağlarken %46 daha fazla grafik işlemci gücü sunacak. Tüm bunlar işlemcide kullanılan Mali - G76 GPU sayesinde gerçekleşecek. HDR renk çoğaltma özelliğini beğenilen Kirim 980, fotoğraf ve video kalitesini fark edilir şekilde arttıracak. 

 

Üst düzey işlemci aynı zaman gelişmiş bir yapay zeka altyapısıyla entegre edilmiş durumda. Yapay zeka ile Kirin 980'in işlem gücü arttırılıyor ve çift NPU kullanılıyor. Huawei Kirin 980, 5G teknolojisine de hazır bir şekilde tanıtıldı.


Huawei Mobile Wifi Tanıtım Videosu


PAYLAŞ