Huawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadı - Haberler - indir.com

Huawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 20:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Çinli şirket yeni nesil yapay zeka destekli servisi ile Corona virüsü vakaları artık oldukça hızlı bir biçimde tespit edilerek tanı verimliliğini artırabilir. Bu servisle birlikte doktorlar, hızlı ve doğru bir biçimde aldıkları sonuçları değerlendirebilecek. Bu sayede iş yükleri azaltılmış olacak.

COVID-19 tanısı ve tedavisi için karar verme yöntemlerinden birisi olarak bilgisayar tomografisi, etkili tanı ve değerlendirme için başlıca gerekli olan bir etmen. Bununla birlikte, akciğerlerdeki çok sayıda lezyon ve hızlı değişikler sebebi ile doktorların kısa zaman içinde incelemeleri tekrar etmesi gerekir. Bu da doktorların iş yüklerini önemli bir ölçüde artırmaktadır. Daha da kötüsü olarak, COVID-19'u doğru bir biçimde teşhis edebilen doktorlarının sayısı yetersizdir. Bu sebeple de tanı verimliliği yeteri kadar gelişememektedir.

Huawei Türkiye'nin Online Mağaza açılış tarihi açıklandıHuawei Türkiye'nin Online Mağaza açılış tarihi açıklandı

Huawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadı

Son zamanlarda, Huawei'nin yapay zeka (AI) kurumsal bulut hizmeti birim olan Huawei Cloud, Huazhong Bilim & Teknoloji Üniversitesi ve Lanwon Technology ile birlikte Corona virüsü için yapay zeka destekli kantitatif bir tıbbi görüntü analiz hizmeti geliştirmek adına çalışmalara başlandı. Huawei Cloud'un, tıbbi görüntü analizi gibi önde gelen yapay zeka teknolojileri ile hizmet, bilgisayar tomografisi sonuçlarını görüntüleme ve klinik doktorlara otomatik olarak hızlı ve doğru bir biçimde göndermesini amaç ediyor.

Doktorların iş yükü hafifleyecek

Söz konusu hizmetin bir diğer amacı da COVID-19’u doğru bir biçimde teşhis edebilen doktorların eksikliğini en aza indirmek. Servis ayrıca, saniyeler içinde tek bir kasanın inceleme sonucu için Huawei Ascend serisi AI yongalarının güçlü hesaplama yeteneğini kullanıyor. “AI + doktor incelemesi”, manuel kantitatif görüntü değerlendirmesinden onlarca kat daha hızlıdır, bu da tanı verimliliğini büyük ölçüde artırıyor.

Huawei Cloud, klinik bilgileri ve laboratuvar sonuçlarını birleştirerek doktorların erken tarama yapmasını ve kontrol etmesini kolaylaştırarak COVID-19’un erken, ileri ve şiddetli aşamalarını daha doğru bir biçimde ayırt etmelerine yardımcı oluyor. Buna ek olarak, Huawei’nin Ascend AI serisi yongaları ile servis bilgisayar tomografisi işlemesi sonuçlarını saniyeler içinde çıkarabilir.



PAYLAŞ