Huawei, Çin'in Amerika'ya Misilleme Yapmasını İstemiyor - Haberler - indir.com

Huawei, Çin'in Amerika'ya Misilleme Yapmasını İstemiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 19:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Amerika ile arasında yaşanan gerginliklerin ardından ciddi bir yaptırım ile karşı karşıya kalan Huawei cephesinden açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. ABD'nin uygulamış olduğu yaptırım sonucunda birçok ABD'li şirket Huawei ile olan ilişkilerini askıya alma kararı aldıklarını açıkladılar. Yaşanan bu gibi kötü olayların ardından son derece zor günler geçiren Huawei'nin kurucusu ve aynı zamanda da CEO'su olan 74 yaşındaki Ren Zhengfei, yapmış olduğu açıklama ile beraber Çin hükumetinin ABD'ye karşı bir misilleme kararı vermesi halinde, alınan bu kararı ilk olarak kendisinin protesto edeceğinin bilgisini verdi. 

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, Trump hükumetinin uyguladığı yaptırımlarından altından sağ bir şekilde kurtulmaya çalışıyor. Trump'ın Huawei hakkında vermiş olduğu kararın ardından Huawei ilk olarak Google tarafından lisansının iptal edilmesi ile karşı karşıya kaldı. Google'ın ardından ise Intel ve Qualcomm şirketlerinin Huawei yalnız bıraktığını gördük. Üstelik bununla bitmedi ve devamında ise İngiltere kökenli bir şirket olmasına rağmen ARM'nin de Huawei'ye çip satmayacağını duyurması ile beraber Huawei, kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığının bilgisini verdi. Fakat bu gibi açıklamalara karşılık tüketicinin yaşanan durumlar karşısında tedirgin olması direk olarak Huawei'nin ismini ve satışlarını etkilemiş oldu. Hatta yaşanan bu kötü olayların ardından şirketin, bir fabrikasını da üretime durduğunun bilgisini almıştık. Huawei CEO'su Ren Zhengfei daha önce yapmış olduğu sert açıklamaların ardından şimdi ise bir kez daha kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Huawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi KullanamayabilirHuawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi Kullanamayabilir

"İlk ben protesto edeceğim"

CEO Ren Zhengfei, yaptığı açıklamalar ile beraber, Çin hükumetinden ABD'ye karşı bir misilleme yapmasını beklemediğini ve eğer Çin hükumeti ABD'ye karşı böyle bir misilleme kararı alırsa, bu kararı ilk protesto eden kişi ben olacağım şeklinde konuştu. Huawei'nin durumunu adeta ortası açık bir uçağa benzeten Ren Zhengfei, bu şekilde havada kalmanın çok zor olacağını bildiklerini fakat yine de bunun üzerinde çalışmalar yürüttüklerinin ve aynı zamanda havada kalmanın bir yolunu bulacaklarına inandıklarını açıkladı. Aslında Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei'ye karşı alınan bu kararın tamamen Huawei ile ilgili olmadığın, aslında durumun tamamen Amerika ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşından dolayı kaynaklandığını ve artık bununda herkes tarafından söylenen bir gerçek haline geldiğini dile getirdi. İki devlet arasında yaşanan savaşın tam ortasında kalan Huawei, önümüzdeki günlerde nasıl bir politika doğrultusunda hareket edeceğini yakından seyredeceğiz. 

Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden biri Huawei, Amerika ve Çin arasında yaşanan ticari savaşın ortasında kalmış olup şu an için yapılan yaptırımların karşısında ayakta kalmaya çalışıyor. Ön görülü olduğunu da yaptığı stok ile gösteren şirket en azından şu an için bir süre daha sektörde yer alacak. Üretim aşamasında iş ortaklığı yürüttüğü çoğu şirketi kaybeden Huawei, ayakta kalmak adına yeni çözümler üzerinde çalışıyor ve farklı alanlarda da aktif olarak gücünü toplamaya yönelik hareket ediyor. Bu süre içerisinde Çin hükumetinin ABD'ye yapması muhtemel misillemeyi desteklemeyeceklerinin bilgisini de açıkça veriyor. 


Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?
Çin'de Huawei Marka Telefon Satışlarında Büyük Patlama YaşandıÇin'de Huawei Marka Telefon Satışlarında Büyük Patlama Yaşandı
Google, Huawei'yi Android'in İnternet Sitesinden KaldırdıGoogle, Huawei'yi Android'in İnternet Sitesinden Kaldırdı

PAYLAŞ