Huawei CFO'su Apple ürünlerini tercih ediyor - Haberler - indir.com

Huawei CFO'su Apple ürünlerini tercih ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-26 09:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji devi Huawei markası ürettiği ürünler ile git gide rekabet aşamasına gelmeye başlıyor. Dünya tarafından tescillenmiş teknoloji devleri ile aynı konumda sıralanmak için daha çok yol kat etmesi gerekse de büyük başarılar Huawei'i bekliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmalara baktığımız taktirde Huawei CFO‘su ve aynı zamanda Huawei’in kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei’nin kızı da olan Meng Wanzhou‘nun ABD’nin İran‘ı içine alarak uyguladığı yaptırımları delmesi sebebiyle Kanada'da tutuklanmıştı. O dönemde bu haber oldukça büyük tepki çekmişti. Yaşanan olayların ardından aylar sonra Bloomberg tarafından tutuklanma ile ilgili resmi belgeler yayınlandı. Bununla beraber aynı zamanda Bloomberg, Meng Wanzhou’nun teknolojik ürün tercihleri ile ilgili önemli ve son derece ilginç bilgiler de paylaştı.

Konu ile alakalı Bloomberg tarafından yayınlanan raporun içeriğine göre Meng Wanzhou, Kanada'da tutuklandığı esnada üzerinde Huawei'nin en büyük takiplerinden biri olarak bilinen Apple'ın ürettiği ürünler yer alıyordu. Meng Wanzhou'un üzerinden Apple ürünlerinin çıkması takipçilerini oldukça şaşırttı. 

Göz Kamaştırıcı Kırmızı Rengi ile Huawei P30 Pro GeliyorGöz Kamaştırıcı Kırmızı Rengi ile Huawei P30 Pro Geliyor

Huawei CFO'sunda Apple ürünü

Rapora göre Meng Wanzhou'nun üzerinden üç Apple, bir Huawei ürünü çıktı. Elde edilen bilgilere göre Huawei CEO’su Ren Zhengfei’nin kızı ve şirketin CFO’su olan Meng Wanzhou, tutuklandığı esnada yanında iPhone 7 Plus, MacBook Air ve iPad Pro modellerini bulunduruyordu. Bu durum basit olarak gözükse de Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin en önemli isimleri arasında yer alan Meng Wanzhou’nun kendi şirketi tarafından üretilen ürünleri tercih etmek yerine en büyük rakibi olan Apple'ın ürünlerini taşıyor olması teknoloji gündeminde oldukça büyük ilgi gördü. Meng Wanzhou’nun Apple ürünlerini taşıyor olması oldukça düşündürücü olarak görülüyor. 

Üç Apple ürünün yanı sıra aynı zamanda bir adet de Huawei ürününe sahip olan Meng Wanzhou, Huawei Mate 20 RS Porsche Design modelini yanında taşıyordu. Çinli teknoloji devi Huawei şirketi sadece akıllı cihaz üretici olsa, bilgisayar ya da tablet gibi ürünler de üretiyor olmasa Meng Wanzhou'nun yaptığı hareket sın derece mantıklı olabilirdi. Fakat Çinli teknoloji şirketi Huawei sadece akıllı cihaz üretimi yapmıyor. Akıllı cihazının yanı sıra aynı zamanda birçok ürünün de üretimi ile de ilgilenen teknoloji devi Huawei, laptop ve tablet gibi ürünlere de sahiptir.

Huawei ürettiği ürünler ile oldukça başarılı bir büyüme kazanarak popülerliğini artırsa da gündemde skandallar ile yer almakta da geri kalmıyor. Bu durum Huawei açısından son derece büyük bir prestij kaybı yaratıyor. Çirkin iddiaların başında casusluk haberleri doğrultusunda yaşanan tutuklanma olayları, sahte stok fotoğraflarının kullanılması ve rakiplerinin ürünlerini kopyalaması gibi birbirinden farklı suçlamalar ile gündemde ısrarla yer alıyor. Bu gibi suçlamaların yanı sıra aynı zamanda daha birçok konu söz konudur. Sürekli değişim gösteren bu skandal hareketler karşısında Huawei açısından herhangi bir resmi açıklama söz konusu değildir. Öyle ki Huawei'nin hangi konu ile yine gündem de kötü bir şekilde yer alacağı oldukça merak konusu olan bir durum. 

 


Huawei Mate 20 Pro’nun yüz tanıma sistemi nasıl?Huawei Mate 20 Pro’nun yüz tanıma sistemi nasıl?
Huawei P30 ve P30 Pro fiyatları ortaya çıktıHuawei P30 ve P30 Pro fiyatları ortaya çıktı
İşte Huawei P30 ve P30 Pro'nun Yepyeni Özellikleriİşte Huawei P30 ve P30 Pro'nun Yepyeni Özellikleri

PAYLAŞ