Huawei CEO'sundan Bomba Açıklama: ABD ile Çatışmaya Hazırız - Haberler - indir.com

Huawei CEO'sundan Bomba Açıklama: ABD ile Çatışmaya Hazırız

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İki gündür teknoloji gündemini meşgul eden Huawei ve ABD çatışmasının etkileri halen devam ediyor. Huawei CEO'su konu ile ilgili yaptığı açıklama ile beraber hedeflerine doğru ilerleme kat ederken aynı zamanda ABD ile aralarında tekrardan gerçekleşecek olan bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Yaşanacak olaylar karşısında da şirketlerinin hazır olduğunun bilgisini verdi. Başkan Donald Trump'ın Huawei hakkında vermiş olduğu kararın ardından, Google'da Huawei ile olan ilişkilerine ara vereceğinin bilgisini verdi. İşler bununla da kalmadı ve Intel gibi büyük şirketlerde Huawei ile olan ilişkilerini askıya alma kararı verdiklerini açıklamışlardı. 

Huawei CEO’su Ren Zhengfei, bu sabah basın mensupları ile bir araya gelerek, ABD'den sonra Google ile yaşanan kriz hakkında dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Huawei, son dönemlerde gerek akıllı cihaz üretiminde gerek 5G teknolojisi ile beraber önemli düzeyde başarılar elde ederek küresel teknolojinin lideri olma yolunda giderken ABD ile çatışma içerinde olmasının da kaçınılmaz bir durum olduğunu dile getirdi. Bunun yanı sıra aynı zamanda Zhenfei, şirketin bu gibi bir çatışmaya tamamen hazır olduklarının da altını çizdi. 

Huawei Telefonlar Android Güncellemesi Alacak mı?Huawei Telefonlar Android Güncellemesi Alacak mı?

Huawei, çatışmaya hazır

Huawei'nin, yaşanacak kötü bir olaya karşı uzun süredir planlarının olduğunu ve üzerinde çalıştığı yedek parça ürünlerinin kullanıma hazır olduğunu ve bu ürünler sayesinde Çinli teknoloji devi Huawei'nin üretime kaldığı yerden devam edeceklerinin bilgisini veren Zhenfei, yaşanan olaylar karşısında şirketin bir b planı olarak da kendin işletim sistemini ortaya çıkaracaklarının bilgisini verdi. Zhenfei, ayrıca bunun yanı sıra aynı zamanda Huawei'nin ürünlerinde kullandıkları yonga setlerinin yalnızca yarısının ABD yapımı olduğunun altını çizdi.

Dünyadan izole edilemeyiz diyen Zhenfei, "ABD ile aynı kalitede yonga setleri üretebiliriz, ancak bu ABD’li yongaları almayacağımız anlamına gelmiyor." dedi. Huawei'nin bugüne kadar yaptıkları işlerde yanında olan ve gelişmelerine katkı sağlayan ABD şirketlerine teşekkür eden Zhenfei, şirkette yer alan danışmanlarının birçoğunun IBM gibi ABD şirketlerinden geldiklerinin bilgisini verdi. 

Bunun yanı sıra aynı zamanda CEO Zhenfei, ABD ile Huawei şirketi arasında yaşanan ve diğer büyük şirketleri de etkisi altına alan olayların sorulması ile beraber CEO, okları ABD başkanı Donald Trump'a yönelterek bu sorunun kendi şirketlerine değilde ABD politikacılarına yöneltilmesi gerektiğinin bilgisini verdi. 

Zhenfei yapılan açıklamalar ile beraber genel olarak şu an için ABD'li şirketlere daha az bağımlı olmaları gerektiğinin bilgisini verdi fakat mevcut şirketler ile de çalışmaya devam etmek istediklerini dile getirdi. ABD'nin Huawei'e karşı gerek hukuksal gerek sözlü olarak başlattığı savaş şu günlerde çok daha alevli süreçler geçiriyor. ABD'nin tepkisinin ardından Google ve diğer büyük şirketlerde Huawei ile olan ilişkilerine ara verme kararı verdiklerinin açıklamasını yapmışlardı. Bugün ise ABD'nin gardını biraz düşürdüğünü görüyoruz. ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei yasağını 3 ay bir süre ile erteleme kararı aldıklarının bilgisini verdi. Google da bu süre zarfında Huawei ile çalışmaya devam edecek. 


ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü?ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü?
Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?
ABD Huawei Yasak Kararını ErtelediABD Huawei Yasak Kararını Erteledi

PAYLAŞ