Huawei CEO’su Ren Zhengfei HarmonyOS'un telefonlara geleceğini resmi olarak açıkladı! - Haberler - indir.com

Huawei CEO’su Ren Zhengfei HarmonyOS'un telefonlara geleceğini resmi olarak açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 17:19:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei, geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren ABD ambargosu nedeniyle Android işletim sisteminden tam olarak faydalanamıyor. Yeni çıkacak olan akıllı telefonlarında Google hizmetlerine ve uygulamalarına yer verilemezken, alternatif bir işletim sistemi olan HarmonyOS ya da diğer adıyla HongMengOS üzerinde çalışmaların olduğu uzun zamandır bilinen bir gelişme. 

Şimdiye kadar birçok farklı iddia ortaya atıldı. Huawei'nin tüketici iş yazılımı departmanı başkanı Wang Chenglu, Aralık ayı içerisinde yapmış olduğu açıklamalarda şirketin Android işletim sistemi ile yoluna devam edeceğini belirtmişti. 

Ren Zhengfei Huawei'nin ABD amborgosuna rağmen %18 büyüdüğünü açıkladıRen Zhengfei Huawei'nin ABD amborgosuna rağmen %18 büyüdüğünü açıkladı

Huawei CEO’su: HarmonyOS telefon ve tabletlerde kullanılacak

Bu açıklamanın hemen ardından Huawei kullanıcılarının aklına; "HarmonyOS işletim sistemini içeren telefonlar iptal mi olacak?" sorusu geldi. Huawei ile ABD arasında henüz bir anlaşmaya varılamazken, Çinli teknoloji devinin Android'e bağımlı kalmayacağı doğrulandı.

HarmonyOS telefon ve tabletlerde kullanılacak

İsviçre'nin Davos kasabasındaki 50. Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Huawei CEO'su bu konuda son noktayı koydu. İşletim sisteminin şu an da aktif olduğunu ve geliştirilme sürecinin ara vermeden devam ettiğini belirten Ren Zhengfei, ilerleyen dönemlerde Huawei telefon, tablet ve TV'lerde kullanılacağını ifade etti.

HMS – Huawei Mobil Servisleri’ni gelişitrmek adına yoğun mesai harcayan Çinli şirket yeni işletim sistemi konusunda herhangi bir tarih vermiyor. Buna göre Mart ayı içerisinde tanıtılması planlanan Huawei P40 serisinde kullanılması düşünülmüyor. 


Huawei Mate 40 Pro'nun yeni rengi ortaya çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun yeni rengi ortaya çıktı

PAYLAŞ