Huawei CEO’su: Google uygulamaları olmadan da yaparız - Haberler - indir.com

Huawei CEO’su: Google uygulamaları olmadan da yaparız

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-28 09:25:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz aylarda ABD Başkanı Donald Trump'ın hakkında ambargo kararı aldığı ve bu karara direnmeye devam eden Huawei, vazgeçmemekte oldukça ısrarcı. Her geçen gün daha da büyüyen ve başarısına başarı katan Çinli şirket, Google yasağı için konuştu.

Huawei Google yasağı ve Google servisleri için endişelenmiyor

Son zamanlarda aradaki buzları az da olsa eritmeye başlayan Huawei ve Trump yönetiminin yakın zamanda Google yasakları konusunda da anlaşması bekleniyor. Huawei'nin CEO'su Ren Zhengfei, Google ile işbirliği içerisinde olmamanın Huawei adına bir sorun teşkil etmediğini düşünüyor. 

Huawei Mate 30 serisinin şaşırtan başarısıHuawei Mate 30 serisinin şaşırtan başarısı

Dünyanın en çok tercih edilen arama motoru olmadan da büyümenin mümkün olduğunu düşünen Ren Zhengfei, Google'ın yokluğunu vakit kaybına sebep olan bir unsur olarak değerlendirdi. Tecrübeli yönetici, Google'ın satış işlemlerinin süresini kısalttığı belirtti. 

Google ile aralarının ne iyi ne de kötü olduğunu belirten Ren Zhengfei, Microsoft ve diğer 206 Amerika Firması ile yapılan anlaşmadan sonra bir kez daha Harmony OS seçeneğini hatırlattı. 

Google ile anlaşmazlığın devamı durumunda güçlü bir B planı olduğunun altını çizen Huawei CEO'su Ren Zhengfei, anlaşma sağlanamazsa Harmony OS planını işleme sokacağını ifade etti. Herkesin bildiği üzere Harmony OS  işletim sistemi, Android'e alternatif olarak geliştiriliyor. 

2019’un üçüncü çeyreğini kapsayan ve akıllı telefon satışlarını içeren raporlara göre Avrupa’da ikinci sırada olan Huawei, dünya çapında da ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca Huawei, EMUI 10 projesinde de kendisini ispatladı.


Huawei: ABD ambargosu olmasaydı Samsung’u geçerdikHuawei: ABD ambargosu olmasaydı Samsung’u geçerdik

PAYLAŞ