Huawei, büyüyen akıllı telefon pazarında ilk 5’in dışında kaldı - Haberler - indir.com

Huawei, büyüyen akıllı telefon pazarında ilk 5’in dışında kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-24 13:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Strategy Analytics, bu senenin ilk çeyreğine ilişkin akıllı telefon pazar verilerini paylaştı. Dün yayımlanan listeye göre Huawei artık ilk beş arasında yer almıyor.

Ocak ve Mart aylarını kapsayan rapora göre bu dönemde toplamda 340 milyon birim akıllı telefon sevkiyatı gerçekleşti. COVID-19’un etkisini göstermeye başladığı 2020’nin ilk çeyreğinde ise 275 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapılmıştı. Bu veriler pazarda genel olarak %24 oranında genişleme yaşandığını ortaya seriyor.

Huawei Matebook X Pro Türkiye sürpriziyle tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıHuawei Matebook X Pro Türkiye sürpriziyle tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Akıllı telefon pazarının enleri belli oldu

Honor ve Huawei tamamen ayrıldı

Marka bazlı sektör verilerinde ise Huawei’nin Çinli markaları arasındaki yükselişi de gözlerden kaçmıyor. Yayımlanan rapora bu yılın ilk döneminde 77 milyon akıllı telefon gönderimi gerçekleştiren Samsung, yüzde 23’lük pazar payıyla liderliğini korkuyor. Listenin ikinci şirketi ise 57 milyon akıllı telefon sevk eden Apple, pazarın yüzde 17’sini elinde tutuyor. Son dönemlerin popüler markalarından Xioami ise yüzde 15 pazar payıyla en büyük üçüncü şirket olurken, onu sırasıyla Çin merkezli teknoloji şirketleri Oppo ve Vivo takip ediyor.

Uzun bir süredir ABD’nin ticari yaptırımlarıyla mücadele etmeye çalışan Huawei ise artık en çok satış yapan şirketler listesinde ilk 5 akıllı telefon markası arasında yer almıyor. Huawei bu sene içinde toplam 82 milyon adet sevkiyat gerçekleştirerek diğer üreticiler içerisinde kalmış.

Bu rapor Huawei’nin akıllı telefon pazarında günden güne kan kaybettiğini ve pazar payını resmen Xiaomi, Oppo ve Vivo’ya kaptırdığını gösteriyor. Tüm bu kısıtlamaların etkisinde şirketin 2021 yılı hedefleri de geçmişe göre çok daha küçük. Huawei bu sene sadece 50 milyon akıllı telefon satmayı planlıyor. Şirtket yakın zamanda işlemci krizini çözemezse bu sayının bile uzağında kalabilme ihtimali de var. Honor’u da elden çıkarmak zorunda kalan şirketin ana hedefi bir süre daha ayakta kalabilmek gibi görünüyor


Huawei uygun fiyatlı katlanabilir bir telefon tanıtabilirHuawei uygun fiyatlı katlanabilir bir telefon tanıtabilir
Huawei'nin aramaları dinlediği iddası ortaya çıktıHuawei'nin aramaları dinlediği iddası ortaya çıktı

PAYLAŞ