Huawei bu yıl GPU pazarına giriş yapıyor - Haberler - indir.com

Huawei bu yıl GPU pazarına giriş yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-10 21:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Huawei, GPU pazarında yatırımlarını artırarak konumu daha da güçlendirmeye çalışıyor. Çin merkezli olan teknoloji devi Huawei, ABD hükumeti ile olan tartışmasına rağmen hızla büyümesine de devam ediyor. Şirketin Çin dışında olan akıllı cep telefon işletmeleri, Google tarafından sunulan hizmetleri kullanamaması nedeniyle sorunlar yaşıyor. Fakat Huawei, her alanda kendi işlerini kedi halletmeye kararlı olarak görünüyor. Teknoloji devi şirket halihazırda akıllı cihazları için geliştirmiş olduğu yongalara (CPU ve yapay zeka) sahip. Bununla beraber halen şirketin donanım ihtiyaçları var ve görünüşe göre bir sonraki planları ise GPU üretimi olarak gibi gözüküyor. 

Konuyla ilgili olarak elde edilen haberlere göre Huawei, Güney Kore'de GPU pazarına giriş yapmak için yeni bir departman kurma üzerinde planlarına devam ediyor. Yayınlanan raporda hedefin sonucu, bulut bilişim ve yapay zeka iş yükleri için GPU'lar olduğu iddia ediliyor. Buna ek olarak açılan departman içi işe alımlar yapıldığına dair raporlar vardır. İşe alım ile ilgili ise NVIDIA çalışanlarının ve amirlerinin hedeflendiği de görülüyor. 

Huawei Mate Xs, 8 Nisan'da satıştaHuawei Mate Xs, 8 Nisan'da satışta

GPU gelişmeleri devam ediyor

Bu süreçten önce teknoloji devi Huawei, GPU pazarında bir noktaya kadar bazı gelişmeler yaşandığı kaydedildi. Geçtiğimiz yıl içerisinde ise Huawei Ascend 910 yongasını piyasaya sürmüştü. Söz konusu bu yonga her konuda en iyi özelliklere sahip olmasa da bazı durumlarda NVIDIA'nın sunduklarının önüne geçiliyor. Huawei şirketinin yapay zeka (Al) yongaları performans ve enerji verimliliği açısından GPU'ları geçti. Bununla beraber aynı zamanda GPU'lar hala yüksek performanslı işlem gücünün vazgeçilmez bir parçası konumunda yer alıyor. Bunun esas nedeni ise yapay zekaya ek olarak GPU'ların göz ardı edilmeyecek şekilde genel amaçlı işlem özelliklerini ifade edebiliyor olması gerekir. 

Son olarak ek bilgi vermek gerekirse Huawei’nin laboratuvarlarında yıllardır kendi GPU yongasını geliştirdiği söylemekte fayda vardır. Bu GPU geliştirmelerinin son kullanıcı ve masaüstü grafikleri için olmadığını da söyleyelim. Bu bağlamda şirketin temel amacı sunucular, bulut bilişim, yapay zeka ve buna benzer diğer iş yükleri için tasarımlar yapmak. Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, yaşadığı zorlu günlere rağmen halen çalışmalarına hızla devam ediyor ve şirketi sağlam konuma getirmek adına çabalıyor. 


Huawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktıHuawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktı
Huawei arttırılmış gerçeklik haritasını kullanıma sunduHuawei arttırılmış gerçeklik haritasını kullanıma sundu
Huawei Watch GT 2E Türkiye’de satışa çıktıHuawei Watch GT 2E Türkiye’de satışa çıktı

PAYLAŞ