Huawei basın bildirisi ile dikkat çekti - Haberler - indir.com

Huawei basın bildirisi ile dikkat çekti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-05 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Mayıs ayının ilk günlerinde ABD ve Çin arasında çok ciddi bir ticari savaş başlamıştı. Söz konusu bu savaşa ilk olarak ABD ile Çin arasında olsa da süreç sonrasında ABD'nin Çin'in en büyük akıllı cep telefonu üreticisi Huawei şirketine zorlu yaptırımlar uygulaması ile devam etti. Yaşanan sorunlar ilk aylarda çok daha sıcak olsa da şu an için de sıcaklığını stabil bir şekilde korumaya devam ediyor. ABD'nin Çinli teknoloji lideri Huawei'ye karşı uyguladığı yaptırımlar karşısında şirket adım atmaya devam ediyor. Huawei şirketi tarafından yayınlanan basın bildirisi, ABD'ye karşı sert iddiaları kapsıyor. 

Yayınlamış oldukları basın bildirici kapsamında ABD'ye karşı sert eleştirilerde bulunan Huawei, ABD'nin önderliğinde yer alan şirketlerin yasaklamalarına rağmen çok ciddi adımlar atarak ilerlediklerini dile getirirken, ABD'nin saldırgan tavrını da eleştirmekten geri kalmıyor. Basın açıklamasında öncelik olarak 2015 yılında gerçekleştirilen bir görüşmeden söz ediliyor. Rui Pedro Oliveira, burada, Huawei ve ABD arasında yaşanan kamera patenti ihlali konusuna değinerek ilerleyen açıklamanın devamında konunun çok farklı bir yere evrildiğine değiniyor. Yapılan basın açıklamasının ilerleyen bölümlerinde ise Huawei çalışanlarının FBI tarafından ciddi bir şekilde tehdit edildiğini, vizelerinin red yediğini ve bunun yanı sıra aynı zamanda ayrımcılık ile karşılaştıklarının da altı çiziliyor. 

Google ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandıGoogle ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandı

Huawei'nin 19 Eylül'den önceki planı nedir?

Çinli teknoloji devi bildiğiniz üzere 19 Eylül tarihinde Mate 30 Pro'yu piyasaya sürecek fakat yaklaşan tarihten önce yayınladığı sıradışı bildiri teknoloji dünyasını takip edenleri şaşırtmaya yetti. Şöyle ki ABD Adalet Bakanlığının Huawei hakkında ek olarak bir soruşturma daha başlattığının bilgisinin gelmesi üzerine Huawe'nin bu şekilde bir basın açıklaması yapması dikkatleri üzerine çekti. 

Söz konusu bu basın açıklamasında Huawei, ABD'nin kendisini itibarsızlaştırmaya çalıştığını dile getirdi. ABD tarafından yapılan birçok yasağın ve yaptırım yanı sıra aynı zamanda siber saldırılar da yapılıyor. Basın açıklamasında değinilen bir diğer konu ise ABD hükumeti ve Çin hükumeti arasında yaşanan siyasi sorunların acısını teknoloji devi Huawei'den çıkarıyor olmasıdır. Fakat yine de belirtildiği üzere bu iddiaların dayandığı herhangi bir kanıt basın açıklaması içerisinde yer almıyor. Gelecek günlerde Huawei ve ABD arasında yeni olayların yaşanıp yaşanmayacağı ise belirli olan bir durum değildir. 

 


ABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladıABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladı
ABD'nin Huawei yasağı ertelendiABD'nin Huawei yasağı ertelendi
Huawei, ABD'ye karşı mesafeli yaklaşacakHuawei, ABD'ye karşı mesafeli yaklaşacak

PAYLAŞ