Huawei arttırılmış gerçeklik haritasını kullanıma sundu - Haberler - indir.com

Huawei arttırılmış gerçeklik haritasını kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 21:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, geçtiğimiz yıldan bugüne zorlu günler geçiriyor olsa da kullanıcılarına yenilikler sunmaya da devam ediyor. Dev şirket, son olarak ise artırılmış gerçeklik haritasını (AR Map) yayınladı. Uygulama, şu an için sadece P40 serisinde kullanılabiliyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Huawei, AR Map uygulamasını resmen kullanıma sundu. Söz konusu bu uygulama, sanal dünya ile gerçek dünyayı gerçek zamanlı olarak birleştirmek için Cyberverse teknolojisi tarafından da destekleniyor. 

Huawei AR Map, akıllı cep telefonun mevcut konumlarını tanıyan canlı artırılmış gerçeklik navigasyon özelliğine sahip olup kullanıcılara sorunsuz bir kullanım sunuyor. Uygulama ile beraber bazı sanal holografik karakterler, o an bulduğunuz yerde beliriyor. Şöyle ki söz konusu bu uygulamadaki artırılmış gerçeklik teknolojisi ile beraber mevcut konum, cep telefonunu kaldırarak tanınabiliyor ve hedef nokta anında belirlenebiliyor. 

Google Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısıGoogle Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısı

Huawei kullanıcılarına sanal harita hamlesi sunuyor

Çinli teknoloji devi Huawei'nin yöneticilerinden Luo Wei, konuyla ilgili "Huawei’nin kamera departmanındaki ilerlemelerin entegrasyonu; yeni nesil 5G bağlantısı ve bulut hizmetleriyle birlikte kullanıcının dijital ve fiziksel yaşamlarını Cyberverse ile sorunsuz bir şekilde entegre etmesini sağlayacak" açıklamasını yaptı. Şu an için P40 serisinde kullanılabilen Huawei AR Map, halihazırda Çin'de iki bölgede aktif olarak çalışıyor. Bunlardan biri Kansu’daki Mogao Mağaraları, diğeriyse Şanghay’daki Bund bölgesi. Söz konusu uygulamayla ilgili "Sanal ve gerçek birleşimi fotoğraflar çekin. Gerçek hayatta nehri geçen uçan periler ve efsanevi canavarla buluşacaksınız. Partnerlerinizin yardımıyla da sanal karakterlerle fotoğraf çekebilirsiniz" şeklinde açıklama yapıldı.

Cyberverse’ten söz etmek gerekirse teknoloji, ilk olarak Huawei Geliştirici Konferansı (HDC) 2019 sırasında tanıtıldı. Huawei; Cyberverse'ü, alanı ve verileri mekansal bilgi işlemi yolu ile beraber birbirine bağlayan yenilikçi bir teknoloji olarak değerlendiriliyor. Buna ek olarak ise Cyberverse, 3 boyutlu ultra yüksek çözünürlükte olan harita, ultra gerçekçi görüntü alma ve buna ek olarak 5G gibi cihaz teknolojilerini de içeriyor. Cyberverse ayrıca turistik yerler, müzeler, akıllı kampüsler, havaalanları, yüksek hızlı tren istasyonları ve ticari binalar gibi halka açık yerlerde kullanılıyor. Bu sayede kullanıcılar için kusursuz bir kullanım sunuyor. Huawei'nin bu hizmeti ile beraber kullanıcılara çeşitli kolaylık sağlanıyor. 


Huawei Video Türkiye'de hizmete sunuldu!Huawei Video Türkiye'de hizmete sunuldu!
Huawei'nin 'EMUI akıllı şarj modu' nedir?Huawei'nin 'EMUI akıllı şarj modu' nedir?
Huawei P40 mikrofon haline geliyorHuawei P40 mikrofon haline geliyor

PAYLAŞ