Huawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi Kullanamayabilir - Haberler - indir.com

Huawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi Kullanamayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-24 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD cephesinden yoğun bir yaptırım uygulanan Huawei için ciddi gelişmeler görmeye devam ediyoruz. Başta Android yapımcısı Google ile yolları ayrılan Huawei için birçok ABD’li şirket ilişkilerini ABD kararı neticesinde kesmeye devam ediyor. Şimdi ise yaşanan yeni gelişme ile beraber artık Huawei’nin SD yada microSD kart yuvasına destekli cihazlar üretemeyeceği belirtiliyor. Trump yönetimi tarafından Çin orrdusu sebebiyle ulusal tehdit olarak nitelendirilen Huawei şirketi ve ürünleri bu noktada engellenmeye devam ediyor. ABD ve Çin arasında gerçekleşen bu ticari savaş devam ederken, şimdi ise Huawei cihazlara yönelik bir yeni yaptırım daha netleşmiş oldu.

Huawei Yaptırımları Devam Ediyor

Huawei'ye Bir Darbe de Panasonic'tenHuawei'ye Bir Darbe de Panasonic'ten

16 Mayıs ile beraber ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye alınan Huawei, bu kapsamda ABD’ye bağlı olan şirketler ile yollarını ayırmaya deam ediyor. Bu yol ayrımları ile beraber sadece yazılım ve teknik değil ayrıca donanım desteğinden de maruz kalacağa benziyor. Android lisansını kaybeden şirket şimdi ise SD kart yuvalarına veda ediyor. SD depolama ürün standartları ve geliştirmeleri ile yetkili isim SD Association tarafından Huawei’nin ismini üye şirketler listesinde kaldırıldığı ortaya çıktı. Bu durum ise artık Huawei’nin microSD kart yuvalı cihazlar üretemeyeceği anlamına geliyor.

Şirketin zaten kendisine özgü bir nanoSD teknolojisi bulunuyor. Ancak bu yeni teknoloji henüz kolay şekilde erişilebilir olmuş değil. Huawei kendi yonga setlerini ve depolama kartı üretebilen bir teknoloji markası olmasına rağmen, akıllı telefon alanındaki üretim alanı gittikçe daralmaya devam ediyor. Dünya genelinde birçok cihazın temeli olan ARM’nin Huawei ile olan ilişkisini kesmesi Huawei üzerindeki baskıyı da artırmış oldu. Şirket bu büyüme ile önümüzdeki yıl Samsung’u geçerek en büyük telefon üreticisi olmayı hedefliyordu. Ancak şimdi yaşanan ve yaptırıma maruz kalan bu gelişmeler ile beraber Huawei’nin yolu nasıl izleyeceği merak ediliyor.  


Microsoft Huawei Bilgisayarları Marketinden KaldırdıMicrosoft Huawei Bilgisayarları Marketinden Kaldırdı
İşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulamaİşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulama

PAYLAŞ