Huawei arama motoru ile sahnede: Petal Search - Haberler - indir.com

Huawei arama motoru ile sahnede: Petal Search

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 16:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Şirketler arasında kıyasıya devam eden akıllı telefon rekabetine, Huawei bir başka alandan daha girmeye hazırlanıyor. Bu yıl gerçekleştirmiş olduğu geliştirici konferansı ile dikkatleri çeken Huawei, kendisi için ürettiği ve Petal Search olarak adlandırdığı arama motoru ile yeniden gündem oldu. Çinli markada üst düzey yönetici olarak bulunan Zhang Pingan, bu sistemi tanıtan kişi oldu. Mobil cihazlarda kullanılmak üzere tasarlanan bu sistemi ilk etapta akıllı telefon kullanıcılarına sunulmak üzere geliştirildiği belirtildi. Pingan, Petal Search’in şuanda 170’den fazla ülkede kullanıldığını ve 50’den fazla dile sahip olduğunu belirterek, 20’den fazla sektörde ise faaliyette olduğunu belirtti.

Huawei arama motoru Petal Search, sahne aldı

Samsung ve LG, Huawei için ekran paneli üretmeyecekSamsung ve LG, Huawei için ekran paneli üretmeyecek

Google’ı devre dışı bırakmak isteyen Huawei, Petal Search arama motorunu bu yılı haziran ayında kendisine ait olan uygulama mağazasına ekledi. App Gallery aracılığı ile indirilen bu yazılımın ekrana sunduğu arama sonuçları, Qwant gibi üçüncü parti kaynaklara ait oldu. 2013’den beri hizmet veren Qwant hem Avrupa’da hem de Rusya’da oldukça güçlü konumda bulunuyor. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen Huawei ise Fransız arama motoru ile çalışmaktan oldukça memnun olmuşa benziyor.

Huawei Mobil Servisleri için hazırlanan hizmet motorları arsında ödeme sistemleri, tarama motoru, reklam hizmeti, harita yazılımı ve arama motoru yer alıyor. Huawei mobil cihazlar için hazırlanan akıllı arama tarafında şu seçenekler yer alıyor.

Lokal arama: Rehberinizdeki kişileri ve telefonunuzda kayıtlı olan mesajları bulur.
Entegre arama: Haberler, videolar ve uygulamalar dahil olmak üzere bütün kategorilerde arama yapar.
Ağ araması: Arama motoru sonuçlarının Baidu tarafından ekrana yansıtılan sonuçlarla uyumlu olmasını sağlar ve yanlış bilginin önüne geçer.

Uygulama araması: Huawei tarafından üretilen akıllı telefonlar ile uyumlu bir şekilde çalışan uygulamaları tespit eder.
Müzik ve video araması: Huawei Video ve Huawei Müzik servislerini kullanarak video ve müzik araması yapar.

Huawei Mobil Servisleri için yazılım geliştiren kişi sayısı 1 yılda yüzde 98 oranında arttı ve 910 bin’den 1 milyon 800 bin seviyelerine erişti. Bu servis ile bütünleşen uygulamaların sayısı ise yüzde 123 arttı ve 43 binden 96 bine yükseldi.


Huawei MIUI 11 özellikleri ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldıHuawei MIUI 11 özellikleri ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı
Duyurusu yapılan Huawei MatePad T10 ve MatePad T10s özellikleri ve fiyatıDuyurusu yapılan Huawei MatePad T10 ve MatePad T10s özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ