Huawei, Apple'ı yine gerisinde bıraktı - Haberler - indir.com

Huawei, Apple'ı yine gerisinde bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-28 14:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

2018 yılını verimsiz geçiren Apple, bir kez daha Huawei’nin gerisinde kaldı.

Akıllı telefon markaları denildiğinde geçtiğimiz yıllarda akla ilk gelen iki marka Samsung ve Apple oluyordu. Ama 2018 yılında ciddi bir yükselişe geçen Huawei, bu yıl rekabetin içerisine kendisi de dahil oldu. Yılı oldukça verimli kapatmaya hazırlanan Huawei, 2019 yılı için de şimdiden hazırlıklar yapıyor. Huawei, yıl içerisinde, teknoloji devi Apple’ı tahtından etmeyi de başarmıştı. Şirketin akıllı telefon sevkiyatındaki artış, Apple’ı geride bırakmasını ve ikinci sıranın sahibi olmasını sağladı.

2018 yılında hem çok fazla Apple ürün çıkarmaması hem de iPhone’ların çok yüksek fiyatlarla satışa sunulması nedeniyle, Apple için oldukça kötü geçti. Yerini rakibine kaptıran Apple, Huawei’nin yıl bitmeden bir kez daha gerisinde kaldı.

Çinli firmalardan Apple boykotu

2019 yılı, Huawei ve Samsung’un savaşı olacak

Huawei, 2017 yılında Nikkei Asian Review verilerine göre 153 milyon adet telefon satışı gerçekleştirdi. Bu yıl ise hedeflediği sayıya ulaşarak, 200 milyonu aştı ve Apple’ı bir kez daha gerisinde bıraktı. Global anlamda telefon satışlarını her geçen gün arttırmaya da devam ediyor. Huawei, 0217 yılında küresel akıllı telefon pazarının yüzde 10.4‘üne sahipken, bu yıl bu oranı daha da arttırdı.

Bilindiği üzere her yıl teknoloji dünyasında Samsung ve Apple’ın birbirleriyle olan çekişmelerine tanıklık ediyorduk. 2019 yılında bu işler değişecek ve bu kez Huawei ve Samsung’un rekabetini izleyeceğiz. Bunun nedenlerinden birisi de her iki şirketin de katlanabilir telefon teknolojisine odaklanmış olması. Bunun yanı sıra tanıtılacak yeni amiral gemileri de rakipler arasında çekişme yaratacak.

 





PAYLAŞ