Huawei, Apple'ı tahtından indirebilecek mi? - Haberler - indir.com

Huawei, Apple'ı tahtından indirebilecek mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-18 15:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon sektörü denildiğinde bugüne kadar en güçlü rakiplerin hep Apple ve Samsung olduğu konuşulmuştu. Zirvedeki isimler de yine hep bu iki teknoloji devi oluyordu ve kolay kolay her iki şirketin yerini de kimse alamıyordu. Fakat geçtiğimiz yıl itibariyle, Huawei bir yükselişe geçti ve bu yıl itibariyle de bu gidişatını ikiye katladı. Son dönemlerde başarı denilince akla ilk gelen isimlerden birisi Huawei oluyor. Huawei 2018 yılının başlarıyla birlikte adından sıkça söz ettirmeye başladı ve 2018'in ilk çeyreğinde en çok tercih edilen telefonlar arasındaki yerini de aldı. Şirket, Haziran ayında 2018 yılındaki tüm modeller için belirledikleri satış hedeflerinin 200 milyon adet olduğunu açıklamıştı.

Huawei, hedefine ulaşırsa Apple'ın yerini alabilir

Çin merkezli şirket Huawei, Haziran ayının başlarında yaptığı açıklamada 100 milyon satış barajını geçmişti ve 2018 yılının sonunda bu rakamı 200 milyona ulaştırmayı hedeflediklerini açıklamışlardı. Şirketin Huawei P20 ve P20 Pro modelleri ile sektörde oldukça iyi bir başarı elde ettikleri biliniyor. Aynı şekilde Huawei'nin alt markası Honor 10 da ilgi gören modeller arasındaki yerini almıştı ve iyi bir satış rakamı elde etmişti. Şirketin, Haziran ayında açıkladığı 200 milyon hedefine ulaşmak için, henüz önünde 5 ay gibi bir süre var ve bu süre, bu sayıya ulaşmak için yeterli gibi görünüyor.

Şirketin 7 yıl önceki haline bakıldığında satışlarının 51 kat büyüdüğü gözlemleniyor. Bu yükseliş, sektörün en iyilerine kafa tutması için yeterli gibi görünüyor. Haziran ayında 100 milyon satışa ulaşmış olan Huawei'nin, 5 ay içerisinde kendisine koyduğu hedefe de ulaşması muhtemel olarak kabul ediliyor.





PAYLAŞ