Huawei, Apple'ı geçti - Haberler - indir.com

Huawei, Apple'ı geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-29 16:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei, başarılı yükselişine devam ederken, en sonunda teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden Apple’ı geçti.

Son dönemlerin en başarılı akıllı telefon üreticilerinden biri olarak adından söz ettiren Huawei, başarılı yükselişine her geçen gün devam ediyor. Yıl sonuna kadar kendisine 200 milyon satış hedefi koyan Huawei’nin, bu hedefe kolay bir şekilde ulaşabileceği de düşünülüyor. Bilindiği üzere, Huawei’nin teknoloji dünyasında en önde yer almasına engel olan iki marka bulunuyor. Bunlar, tahmin edebileceğiniz üzere, Apple ve Samsung. Fakat Huawei, her iki teknoloji devini de sollamak için çalışmalarına devam ediyordu ve sonunda amacına ulaşarak, Apple’ı gerisinde bırakmayı başardı.

Huawei küresel akıllı telefon piyasasında ikinci sıraya yerleşti

Geçtiğimiz günlerde araştırma şirketi Gartner tarafından, küresel akıllı telefon piyasası araştırmasının sonucu ortaya konuldu. Çıkan 2018 yılı ikinci çeyrek sonucunda, daha önce Apple’ın gerisinde olan Huawei’nin, bu kez teknoloji devini geçtiği görüldü. Apple, listenin üçüncü sırasında yer alırken, Huawei ismini ikinci sıraya yazdırdı. Zirvenin sahibi ise Samsung oldu. Huawei bu başarısıyla, Apple’ı geçen ilk akıllı telefon üreticisi olarak da kendisinden söz ettirmeyi başardı.

2018 yılının ikinci çeyreğinde satılan akıllı telefon sayısının, yüzde iki oranında artarak, 374 milyona yükseldiği bilgisi verildi. Huawei’nin bu orandaki artış yüzdesi 38.6. Huawei’nin bu yükselişinde, alt markası Honor cihazlarının da büyük etkisi olduğunun altı çiziliyor. Birinci sıradaki yerini koruyan Samsung ise yüzde 12.7 oranında kayıp gösterdi. Şirketin Galaxy Note 9 ile yeniden büyümeye geçmesi bekleniyor. Üçüncü sıradaki Apple ise yalnızca yüzde 0.9 oranında büyümüş görünüyor. Fakat Apple’ın yeni modellerinin Eylül ayında çıkacağını belirtmek gerekir. Son olarak listenin dördüncü sırasında, yine son zamanların en çok ilgi gören markalarından Xiaomi yer alıyor. Onu takip eden isim ise OPPO.





PAYLAŞ