Huawei Apple'ı Geçmeyi Başararak 2.Sıraya Yerleşti - Haberler - indir.com

Huawei Apple'ı Geçmeyi Başararak 2.Sıraya Yerleşti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 09:42:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında sıkı bir rekabet devam ediyor. Yükselen isimlerden olan Huawei sunmuş olduğu modeller ile dikkat çekmeye devam ederken IDC tarafından yayınlanan raporlara göre Huawei’nin Apple karşısındaki başarısı bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Son zamanlarda karşılaştırılan isimlerden olan Huawei ve Apple arasında telefon sevkiyat rakamları ve üreticilik anlamında yarış tüm hızıyla sürüyor. Bu noktada yayınlanan verilere göre Huawei 2018’in ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışları noktasında Apple’ı arkasında bırakmıştı. Şimdi ise 2018’in üçüncü çeyrek raporları ortaya çıkarken Apple’ı yine arkasında bıraktığını görüyoruz.

Huawei ve Apple Rekabeti Sürüyor

Huawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok GöndermeHuawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok Gönderme

Bu noktada yeni verilere göre 2018’in üçüncü çeyreğinde akıllı telefon üreticileri tam 355 milyon akıllı telefon sevkiyatını dünya geneline ulaştırdılar. Bu rakamın 2018’nin üçüncü çeyreğine göre yüzde 6 oranında düşük olduğu gözüküyor. Ancak bu durumun ise artan cihaz maliyetleri ve fiyatların sebep olduğu düşünülüyor. 2017’nin üçüncü çeyreğinde ise üreticiler tarafından toplam 377.8 milyon adet satış gerçekleştirildiği gözüküyor. Bu sene ise bu rakam 355 milyon’a gerilemiş durumda.

Huawei ise telefon pazarının yüzde 14.6’lık gibi bir paya sahip durumda. Her yıl yükselmeye devam eden Çinli üretici Pazar payını geçen yıla göre yüzde 4.2 arttırmış ve Apple’ın ikincilik sırasını ele geçirmiş durumda. Artık dünyanın en fazla satış yapan ikinci ismi Huawei olurken, Apple ise yüzde 13.2’lik Pazar payı ile Samsung ve Huawei’nin hemen arkasında üçüncü sırada yer alıyor. Çinli Huawei’nin bu başarısının ise P20 ve P20 Pro serisi olduğu ifade ediliyor. Apple ise uygun fiyatlı iPhone XR modeli ile beraber piyasada tekrardan yükselişe geçerek dengeleri bozmayı hedefliyor.

Xiaomi ise geçen yıla göre Pazar payında yüzde 2.2 yükseliş sergileyerek yüzde 9.7 seviyesine yükselmiş durumda.  


Huawei, yeni akıllı hoparlörünü tanıttıHuawei, yeni akıllı hoparlörünü tanıttı
Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!
Apple'ın Problem Yaşadığı Pazarlar Arasında Türkiye de VarApple'ın Problem Yaşadığı Pazarlar Arasında Türkiye de Var

PAYLAŞ