Huawei, Apple'ı Arkasında Bırakmayı Başardı - Haberler - indir.com

Huawei, Apple'ı Arkasında Bırakmayı Başardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-01 13:30:43
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son yıllardaki hızlı yükselişi ile dikkat çeken Çinli telefon üreticisi Huawei’nin dünyanın en büyük telefon üreticileri arasındaki rekabeti biliniyor. İkinci çeyrek ile beraber Huawei’nin pazara sunmuş olduğu telefon sevkiyatındaki Pazar payında Apple’ın önüne geçmeyi başarıyor. En büyük telefon üretici markaları arasında ilk üçlü Apple, Samsung ve Huawei olarak bulunuyor. Ancak Huawei’nin sunmuş olduğu modeller ile yükselişi devam ederken son bilgilere göre şirket ilk yarı yıl sonuçlarında geçen yıla göre bir gelişim göstermemiş olarak gözüküyor. Fakat Canalys verilerine göre 2018’in ikinci çeyreği ile beraber akıllı telefon pazarındaki sevkiyat payı Huawei tarafından arttırılarak Apple’ın önüne geçilecek.

Şirketin ikinci çeyrek ile beraber 54 milyon akıllı telefonu dağıtıma sunduğu biliniyor. Apple cephesi ise aynı dönemde 41.3 milyon iPhone dağıtımı gerçekleştirirken, Samsung tarafında bu rakam ise 73 milyon olarak ifade ediliyor. Yayınlanan basın açıklamalarına göre 2010’un ilk çeyrek diliminden beri ilk defa Çinli bir üreticinin iPhone üreticisini arkasında bıraktığı ifade ediliyor. Bu noktada iPhone üretimi üçüncü sıraya yerleşirken Huawei ise ikinci sıraya konumlanıyor. 2017 yılında ise Çinli üretici çok kısa bir süre için iPhone üretimini satışlarda arkasında bırakmıştı.

İkinci çeyreğin Pazar paylarında ise Samsung yüzde 20.9 oranı ile zirvede yer alırken Huawei ise Pazar payını 15.8 seviyelerine yükseltmiş durumda. iPhone üretiminin Pazar payı ise 12.1 seviyelerinde kalmış durumda. Fakat Eylül ayı ile beraber durumların değişmesi bekleniyor ve Apple’ın 3 yeni iPhone modelini tanıtmasını bekliyoruz. Huawei tarafında ise Kirin 980 işlemcisine sahip olacak yeni ve güçlü Mate 20 ailesini göreceğiz. Bakalım bu rakamlar ve şirketler arasındaki rekabet yeni modellerin pazara sunulması ile beraber ne derece değişecek göreceğiz.





PAYLAŞ