Huawei, Apple kullanan o çalışanını affetmedi - Haberler - indir.com

Huawei, Apple kullanan o çalışanını affetmedi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-09 23:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

2018 yılının son gecesi olan ve yılbaşı günün kutladığımız gece, Huawei de pek çok teknoloji firması gibi takipçilerine mutlu bir yeni yıl dileği dilemek için bir  mesaj paylaştı. Fakat bazı Huawei kullanıcıları bu gönderinin bir iPhone telefonu ile gönderildiğini çok geçmeden fark ettiler. Bu hal üzere Huawei'nin de bu durumu fark etmesi çok geçmeden hemen gönderiyi sildi. Ancak sosyal medya platformu Twitter üzerinden bu olay hemen yayıldı gitti. Haber aldı başını yürüdü ve Huawei önüne geçemedi.

Bu durumun nedeni ise geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıktı. Hatanın nedeni, Huawei'nin Twitter sayfasını yönetmekle görevli olan sosyal medya firması Sapient'in bilgisayarlarındaki VPN servislerinde çıkan sıkıntıdan kaynaklı olduğu öğrenildi.Sosyal medya danışmanlığı yapan bu firma ise, gönderinin tam olarak gece yarısı yapılması için bir iPhone kullanmak zorunda olduğu tespit edildi.  

Huawei'den İddialı 5G Açıklaması GeldiHuawei'den İddialı 5G Açıklaması Geldi

Hauwei, Apple'ı tahtından indirebilecek mi?

Her iki çalışına da şirket tarafından ceza verildi

Bu ve buna benzer hatalar sosyal medya üzerinden sık sık yapılıyor aslında. Hatırlayacak olursanız 2016 senesinde Microsoft'un çalışanı Joe Belfiore de iPhone üzerinden tweet ile gündeme gelerek konu olmuştu. Fakat görünen o ki Huawei'nin gerçekleşen bu olaydan ötürü canı bir hayli sıkılmış. Reuters'ın ulaştığı firma içi dökümanlara göre böyle bir hatayı gerçekleştiren 2 çalışan bunun için cezalandırıldı. Verilen cezaya göre ise her 2 çalışanın maaşları çok düşük seviyelere indirildi. Bu da demek oluyor ki bu 2 çalışan 5 bin Yuan daha az maaş alacak. Bu da tam olarak 728 Dolar değerinde. 

 


Huawei P30 Lite'ın görüntüleri ortaya çıktıHuawei P30 Lite'ın görüntüleri ortaya çıktı
Kırmızı Huawei Mate 20 Pro İçin Tarih Belli OlduKırmızı Huawei Mate 20 Pro İçin Tarih Belli Oldu
Huawei CES 2019'da MateBook 13 Bilgisayarını DuyurduHuawei CES 2019'da MateBook 13 Bilgisayarını Duyurdu

PAYLAŞ