Huawei Android'e rakip işletim sistemini herkesin kullanımına sunabilir! - Haberler - indir.com

Huawei Android'e rakip işletim sistemini herkesin kullanımına sunabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android işletim sistemine rakip olması beklenen Huawei'nin geliştirmiş olduğu Harmony OS için sıradışı bir gelişme yaşandı. Harmony OS diğer akıllı cep telefonlarda da yerini alacak. 

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, 2019 yılında Harmony işletim sistemini kullanıcıların beğenisine sunduğunda, şirket bunun tüm sektör için bir Açık Kaynak işletim sistemi olduğunu dile getirmişti. Şimdi ise Harmony OS işletim sistemine sahip olan ilk akıllı cep telefonlar piyasada yerini almak üzeredir. İlk olarak Huawei P50 ile kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen Harmony OS için bugün ilginç bir gelişme yaşandı. Harmony OS işletim sistemini ZTE'nin kullanmak için ilk adımları attığı ile ilgili bilgiler ortaya çıktı. Bir ZTE yatırımcısı, şirketin 2021'de akıllı cep telefonları yeniden canlandırmak üzere bu işletim sistemini kullanmayı planlayıp planlamadığı soruldu. 

Renk Tabanlı Bulmaca Oyunu: Harmony 2 (Video)Renk Tabanlı Bulmaca Oyunu: Harmony 2 (Video)

ZTE Corporation, 2021'de teknik gücüne bakarak şirketin 5G değiştirme özelliğine alışmaya çalıştığını dile getirdi. Aynı zamanda üç akıllı cep telefon markası ZTE, Nubia ve Red Magic'i geliştirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Fakat ZTE, Harmony OS sorusuna kaçamak cevaplar verdi. Muhtemelen özellikle de Çinli firmalar Huawei'nin işletim sisteminin bir süre oturmasını bekleyecek gibi gözüküyor. Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Huawei, sadece bu yıl için Harmony OS'yi 300 milyon adet terminal cihazında kullanmayı planlıyor. Bu rakamın 200 milyonu Huawei'nin cihazları, 100 milyonu ise üçüncü taraf ekipmanı olacak. Fakat şu an itibariyle sadece otomobil üreticileri ve ev aletleri üreticileri Huawei'nin sistemiyle ilgileniyor. Şu an için herhangi bir cep telefonu üreticisi bu sistemi kullanmakla ilgilendiği açıklanmadı. 

Şu an için Android işletim sistemini kullanmaya devam eden şirketler, Harmony OS için acele davranmak istemiyor. Fakat bu işletim sistemi beklenen pozisyona yükselir ve Android'in karşısında güçlü bir duruş sergilerse işin rengi değişir. Xiaomi, OPPO ve ZTE gibi Çinli firmalar Amerika'nın olası bir yaptırımı sonrası Huawei gibi Android'den mahrum kalabilir. Bu noktada firmaların kendine özel alternatifleri olması gerekiyor. Söz konusu bu alternatif Harmony OS olup olmayacağı merak konusudur. Harmony OS ile ilgili elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


Huawei’den Harmony OS ve Android kararı ile şaşırttı!Huawei’den Harmony OS ve Android kararı ile şaşırttı!
Resmi olarak tanıtılan LG Harmony 4 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan LG Harmony 4 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ