Huawei, Android yerine kullanmak için alternatif işletim sistemi geliştirmiyor - Haberler - indir.com

Huawei, Android yerine kullanmak için alternatif işletim sistemi geliştirmiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-11 16:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei'nin Android işletim sistemi kullanmak yerine kendi alternatif işletim sistemi geliştirdiğine dair haberler bir süredir etrafımızda dolaşıyor. Fakat EMUI 9.0'ın duyurulmasının ardından Huawei'den gelen bir açıklamaya göre alternatif geliştirme konusunda şuan için istekli görünmüyor. Bu konuyla alakalı açıklamayı Huawei Tüketici Ürünleri Grubu'nun yazılım mühendisliğinden sorumlu başkanı Dr. Wang Chenglu yaptı.

Huawei alternatif işletim sistemi geliştirmiyor!

Alternatif işletim sistemi için şuanda istekli olmadıklarını açıklayan Dr. Wang Chenglu, Android 9 Pie tabanlı EMUI 9.0 ile ilgili soruları yanıtladı. Şuanda alternatif geliştirmedikleri, bu konuda da istekli olmadıklarını belirtti. Hali hazırda EMUI'yi aktif olarak geliştirdiklerini söyleyen Chenglu, bir işletim sistemi hazırlamalarının kendileri için zor bir durum olmadığını da belirtti. Çinli üreticinin işletim sistemi geliştirmek gözünü korkutmuyor fakat uygulama ekosistemi oluşturmanın zorluğu şirketi korkutuyor. Bildiğiniz üzere yeni bir işletim sistemi çıkartırlarsa bu sefer Huawei, oyunlar için bir süreliğine destek sunamayacak. Uygulama ve oyun yapımcılarının, Huawei'nin yeni üretmiş olduğu işletim sistemi için uygulamalarda büyük düzenleme yapmaları gerekebilir. Bu yüzden de bu ekosistemde zorluk yaşayacağını düşünen Huawei, yeni bir işletim sistemi çıkarma konusunda isteksiz gözüküyor.

Uzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandıUzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandı

Mobil işletim sistemi pazarında uzun yıllardır devam eden Android, çok büyük bir uygulama ekosistemine ev sahipliği yapıyor. Kullanıcıların Android ekosistemine alışmış olması da yeni bir işletim sistemini zorlu bir hale sokuyor. Huawei Android yerine bir alternatif geliştirmesi durumunda uygulama ekosistemi, işbirliği yaptığı şirketlerle yeni anlaşmalara imza atmak durumunda kalacak. Ayrıca akıllı telefon satışı yapan mobil operatörlerle de yeniden masaya oturmaları gerekecek. Huawei, Android yerine kendi işletim sistemini yaparak Google'a olan bağımlılığını azaltabilir hem de akıllı telefonlar üzerindeki kontrolünü arttırabilir.

Fakat dediğimiz gibi şirket işletim sisteminin geliştirilmesinin ve yapılmasının zor olduğunu düşünmüyor. Hatta kendileri için bu durumun basit bir süreç olduğunu belirtiyor. Fakat şirketin gözünü korkutan şey, uygulama ekosistemi oluyor. Android gibi büyük bir ekosistemde yüz binlerce uygulamayı çalıştıran Huawei akıllı telefonları, yeni bir işletim sistemine geçtiklerinde bu uygulamaları çalıştırma konusunda sık sık problemlerle karşılaşacaklar. Bu yüzden şuanda böyle bir istekleri olmadığını belirtelim.


Oppo R17 Pro, Huawei P20 Pro’ya Rakip OluyorOppo R17 Pro, Huawei P20 Pro’ya Rakip Oluyor
Huawei Nova Serisinden Yüksek Satış BaşarısıHuawei Nova Serisinden Yüksek Satış Başarısı
Huawei'ye Avustralya'dan kötü haber!Huawei'ye Avustralya'dan kötü haber!

PAYLAŞ