Huawei: Android yasağı bize zarar vermedi - Haberler - indir.com

Huawei: Android yasağı bize zarar vermedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 17:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi Huawei, sahibi olduğu işletim sistemi olan HarmonyOS’in 2.0 sürümü ile alakalı oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Şirket, aynı zamanda Android yasağının kendilerine zarardan çok daha iyi yol katetmelerine sebep olduğunu da ifade ediyor. Huawei, 10 Eylül’de düzenlemiş olduğu HDC kapsamında kendi işletim sistemi Harmony OS 2.0 ve bununla beraber EMUI 11 kullanıcı arayüzünü de duyurdu. Bu etkinlik kapsamında ise şirketin Yazılım Departmanı Başkanı Wang Chenglu, oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.

Wang’a göre ABD’nin Huawei cephesine uygulamış olduğu Android yasağı, kendilerine zarar vermek yerine fayda bile sağladı. Wang Chenglu, bu iddiasını ise Android’in Huawei telefonda yer almamasından ötürü HarmonyOS’in yaygınlaşmasını daha kolay hale getirdiğine yorumluyor.

Huawei CEO'su iddiaları yalanladı: 2020 içerisinde HarmonyOS'lu cihaz gelmeyecekHuawei CEO'su iddiaları yalanladı: 2020 içerisinde HarmonyOS'lu cihaz gelmeyecek

Huawei: Android yasağı işimize yaradı

Wang Chenglu, HarmonyOS’in kolaylığını Windows işletim sisteminden örnek göstererek açıkladı. Örnek olarak ise evimizde kullandığımız yazılımcıların Windows üzerinde ne kadar kolay bir şekilde çalıştığını biliyoruz derken, yazıcının ilgili sürücünü kurmak ve Windows’a tanıtmak bu noktada oldukça rahat bir süreç oluyor. Bu kolaylığın arkasında ise yazıcıların Windows işletim sistemini temel alarak geliştirilmesi olduğunu Wang Chenglu tarafında ifade ediliyor. HarmonyOS’da aynı benzer modüler bir yapıda olacağını söylüyor. Cheglu, HarmonyOS 2.0 ile beraber bu işletim sisteminin modüler yapısının daha da güçlendirildiğinin de altını çiziyor.

HarmonyOS’un EMUI 11 ile arasındaki bağdan söz eden Huawei Yazılım Departmanı Başkanı Wang Cheglu, bu açıklamasında Huawei’nin Android ile bağlantısının kesilmesinin kendilerine zarardan daha çok fayda sağladığını ifade ediyor. Chenglu’ya göre Huawei’nini Google ile süren bir anlaşması bulunuyor. Ancak anlaşma sonrasında HarmonyOS artık akıllı saatten telefonlara kadar kendisine daha fazla yer bulması bekleniyor. Huawei bu noktada “EMUI 11’in uç noktalarının HarmonyOS 2.0 ile tamamen yükseltilmesi sadece bir zaman meselesi. Huawei, alt katmandan başlayarak Google’ın bile beklemediği soyut katmanlara kadar Android’deki her şeyi değiştirdi.” Sözlerini dile getiriyor.

Diğer yandan şirket, hemen olmasa da uzun vadede HarmonyOS’in yüz milyonlarca cihaza hayat vermesini hedefliyor. Bu noktada işletim sistemini tıpkı Windows gibi rahat inşa ederek geleceğe yönelik yatırımlarını sürdürmeyi hedefliyor.


Huawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyorHuawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyor

PAYLAŞ