Huawei Android güncellemeleri için yolun sonuna gelmiş olabilir - Haberler - indir.com

Huawei Android güncellemeleri için yolun sonuna gelmiş olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-18 14:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri ile Huawei arasındaki sorunlar son yıllarda gündemden eksik olmuyor. Google servislerini bir süredir kullanamayan firmanın bu kez de işletim sistemi tarafında bir sorunu var. Daha önce Android işletim sistemi için geçici lisans alan şirketin lisans süresi doldu. Huawei, Android güncellemeleri için sona gelinmiş olabilir.

Huawei tarafından Android için alınan geçici lisansın süresi doldu

Huawei, Google servisleri için yaşamış olduğu ambargo sonrasında AppGallery'i kullanıcılarına sunmuş ve Google uygulamalarının muadillerini yapmıştı. Bu konuda hala gelişim adımları atan firmanın şimdi ise işletim sistemi için bir çözüm bulması gerekebilir.

Huawei Mate 40 Pro'nun fiyatı sızdırıldıHuawei Mate 40 Pro'nun fiyatı sızdırıldı

Huawei, Android güncellemeleri için şu ana kadar bir sorun yaşamamıştı. Çünkü firma, geçici lisans almıştı fakat bu lisansın süresi 13 Ağustos tarihinde son buldu. ABD'nin ise bu süreyi uzatmaya yanaşacağı beklenmiyor. Bu durumda da Huawei kullanıcılarının yeni güncellemeleri alamama ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Firmanın bu konudaki gelecek planlarına bakacak olursak, Harmony OS işletim sistemi bahsedilmesi gereken ilk nokta olur. Şirket tarafından bir süredir geliştirilen işletim sisteminin, bu yıl içinde kullanıcılar ile buluşma ihtimali de var. Fakat firmanın bu işletim sistemini kesin olarak ne zaman sunacağı bilinmiyor.

Öte yandan Huawei’nin mevcuttaki Android işletim sistemine sahip kullanıcıları için güncelleme konusunda nasıl bir adım atacağı ya da bir adım atıp atmayacağı bilinmiyor.



PAYLAŞ