Huawei ambargosunun kalkma ihtimali var! - Haberler - indir.com

Huawei ambargosunun kalkma ihtimali var!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-07 12:33:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Mayıs ayından beri Huawei Amerika’nın kısıtlamalarından dolayı zor bir döneme girmişti. Uzun süren kısıtlamaların ardından yavaş yavaş Huawei’ye pazarda olanak sağlayan Amerika yeni aldığı bir kararla Huawei’nin ambargosunu kaldırabilir.

Son dönemlerin en hızlı yükselen markalarından olan Huawei son bir senede büyük bir atağa geçmiş ve ürünlerinin satışını global pazarda ciddi bir oranda arttırmıştı. Akıllı telefon üretiminde teknoloji pazarında liderliğine oynayan ve pazarın en çok tercih edilen ikinci şirketi olmayı başararak bir çok şirketi ardında bırakan Huawei Mayıs ayında Amerika engeliyle karşılaşmıştı. Amerika ve Çin arasında yaşanan ticari savaştan kötü olarak etkilenen şirket “Güvenlik ihlali” nedeniyle çeşitli kısıtlamalarla karşılaşmış ve Amerika merkezli şirketlerle iş ortaklığını kaybetmişti. Buna rağmen yeni ürünlerini pazara sürmeye ve satışlarına devam eden şirketin akıllı telefon satışları geçtiğimiz seneye oranla ciddi bir düşüş yaşamıştı. Google lisansını da kaybeden şirket yeni yazılım güncellemelerini sunamıyordu ki geçtiğimiz aylarda 90 günlük bir izin almış ve üzerinde kısıtlamalar hafifletilmişi. Huawei için rahatlama süreci de tam bu evrelerde başladı. Ambargo kalkmadan kısıtlamaların azalması yönünde önemli gelişmeler yaşanıyordu ki geçtiğimiz hafta ABD’den Huawei’nin yeniden iş yapmasına izin verecek biz izin çıkmıştı.

Apple hüzünlü, Huawei’de sevinç varApple hüzünlü, Huawei’de sevinç var

Sadece telefon pazarında değil 5G teknolojilerinde de oldukça güçlü bir yapıda olan Huawei bu alanın öncülerinden olmakla birlikte şuan ki teknoloji şirketleri arasında en donanımlı altyapıya sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Huawei’nin ambargoya rağmen varlığını sürdürebilmesinde de en etkili destekçilerinden biri 5G teknolojilerinde sürdürdüğü çalışmalardı. Bu süreçte şirket kurucusu Ren Zhengfei “Şirket Amerika olmadan da gayet rahat şekilde hayatta kalabilir” diyor. Bu gerçekten çok iddialı görünüyor ve büyük sürpriz de oluşturmuyor. Çünkü Huawei’nin tüm kazancı sadece akıllı telefon tarafından gelmiyor.” Açıklamasını yapmıştı. Bunun yanı sıra Huawei’nin Android yerine HarmonyOS yazılımını da geliştirmesi şirketin rahatlaması yönünde oldukça etkili olmuştu.

Huawei ambargosu tamamen kalkabilir

Huawei’nin yaşadığı kısıtlamalardan tek zararlı çıkan tabi ki de Çin merkezli şirket değil iş ortakları da olmuştu. Baştan Google gibi öncü firmalar olmak üzere birçok şirket bu nedenden zarara uğramıştı. Geçtiğimiz hafta Huawei’ye yeniden ticaret lisansının geri verilmesi gündeme geldi. Belirsiz ilerleyen sürecin durumu nihayet netleşmeye başladı. ABD Ticaret Başkanlığı Sekreteri olan Milbur Ross’un açıklamalarına göre Huawei ticaret lisansını yakın zamanda geri alacak. Açıklanan bilgilere göre Çin merkezli şirketle iş yapabilmek için 260 şirketten başvuru gelmiş. Henüz listedeki şirketler açıklanmasa da bu şirketlerin başında Android lisanını sağlamak için başta Google’ın olduğu tahmin ediliyor. Beklenenden daha fazla lisans başvurusu yapıldığını aktaran Ross Huawei’nin lisansının çıkacağını açıkladı. Ross ambargo konusunda net bir açıklama yapmasa da Huawei için ilerleyen günlerde yükseliş dönemi yeniden başlayacak gibi duruyor. Huawei ile ilerleyen günlerde yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam ediyor olacağız.


Huawei Band 4 Pro'nun tasarımı ortaya çıktıHuawei Band 4 Pro'nun tasarımı ortaya çıktı
Amerika Huawei Ambargosunu Kaldırıyor Mu?Amerika Huawei Ambargosunu Kaldırıyor Mu?

PAYLAŞ