Huawei ambargosu konusunda flaş gelişme - Haberler - indir.com

Huawei ambargosu konusunda flaş gelişme

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-19 11:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yılın ikinci çeyreğinde teknoloji dünyasına damgasını vuran Huawei ABD savaşı bildiğiniz üzere çok ciddi ses getirmişti. ABD hükumetinin Huawei şirketine başlattığı ticari savaş sonucunda Amerika Birleşik Devletleri, teknoloji liderlerinden Huawei adına verilen ticari iznini ambargo şeklinde devreye sokmadan önce şirkete 90 gün kadar bir izin vermişti. Hatırlamak gerekirse Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı, yaz ayları içerisinde Huawei şirketine koyulan ambargo sebebiyle 90 günlük bir izin tanımıştı ve ardından tekrar bir 90 gün daha izin vermişti. 

Donanımsal olarak Huawei'e muhtaç olan şirketlerin çok olması sebebiyle toplamda tam olarak 180 günlük bir ambargo erteleme izninin ardından bu izne az önce bir kez daha uzatma kararı getirildi. Konu ile ilgili geçmiş bilgilere baktığımızda 90 günün bitmesinin son gününde Trump hükumeti bu izni uzatmıştı. Bu izinler ile beraber ABD hükumeti Huawei'nin çalışmasına izin vermiş oluyordu. Daha önce de iki haftalık bir izin alacağı iddia edilen şirket, tekrarlanan 90 günlük izin ile beraber 2020 yılının Mart ayına kadar hem ticaret yapamaya devam edebilecek hemde mevcut cihazlarını güncellemeye devam edecek. Bu sayede Huawei kullanıcıları herhangi bir sorun yaşamadan cihazlarını kullanmaya devam edebilecekler. Yaşanan sorunlar sebebiyle Huawei çok ciddi olumsuzluklar ile baş etmiş olup sonunda kendini toparlayarak yoluna devam etmeye odaklandı. 

Huawei Nova 6 özellikleri ve fiyatı belli olduHuawei Nova 6 özellikleri ve fiyatı belli oldu

Huawei şirketine koyulan ambargonun tamamen kaldırmaması kafaları karıştırıyor olsa da şirket çalışmalarına devam ediyor. Sürecin ertelenerek devam ediyor olması Mate 30 ailesinin yakın zaman içerisinde Android işeltim sistemine kavuşmayacağı anlamına geliyor. Bu durum da oldukça can sıkıcıdır. Yaşanan bu durum karşısında elbette ki Mate 30 Proya oldukça yazık oluyor gibi gözüküyor. 

Huawei ambargosunun tamamen kalkma ihtimali var

İhtimal değerinde olsa da AB'nin Huawe şirketine koyduğu ambargonun bir gün kalkma ihtimali her zaman vardır. Bildiğiniz üzere iki ülke arasında yaşanan sorunlar sebebiyle Huawei şirketi çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmıştır. Bu sebeple de ABD hükumeti Huawei'e ciddi bir ambargo uyguladı. Fakat ambargoyu uygulamak yerine erteleme kararı ile şirketin çalışmalarına devam etmesine de izin verildi. Bu süreç halen ertelenerek devam ediyor. 

ABD tarafından koyulan ambargonun tamamen kalkma ihtimali olsa da bu Trump hükumetin başında olduğu sürece de biraz zor gözüküyor. Başkan Trump açık bir şekilde Huawei ile iş yapma durumları olmadığını dile getiriyor. Bu sebeple 2019 yılında maddi olarak oldukça başarılı bir süreç geçiren şirketi 2020 yılında özellikle mobil tarafta zaman zaman sorun yaşayacak gibi gözüküyor. Çünkü Android işletim sisteminin yerini alması beklenen HarmonyOS işletim sisteminin oturması ve kullanıcılar tarafından benimsenmesi için en az üç yılın geçmesi gerektiği düşünülüyor. Huawei bu sebeple sık sık Android ile yollarını ayırmak istemediklerini dile getiriyor. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi Android lisansının alınması biraz daha sürecek gibi gözüküyor. 

 


Huawei Y9s özellikleri ve fiyatı ortaya çıktıHuawei Y9s özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı
Global pazarda Huawei'yi geçmek isteyen Xiaomi'nin büyük bir sorunu varGlobal pazarda Huawei'yi geçmek isteyen Xiaomi'nin büyük bir sorunu var
Huawei, kaç adet P30 satıldığını açıkladıHuawei, kaç adet P30 satıldığını açıkladı

PAYLAŞ