Huawei akıllı telefon sektöründe liderliği elden bırakmıyor - Haberler - indir.com

Huawei akıllı telefon sektöründe liderliği elden bırakmıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son yıllarda teknoloji pazarında büyük bir yer edinmeyi başaran Huawei, yayımlanan raporlara göre önümüzdeki aylarda da rekoru elinde tutacak.

Nikkei Asia tarafından hazırlanan rapor, Huawei'nin Haziran ayında da dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olacağını gözler önüne serdi. Nisan ayı itibarıyla pazarda zirveye oturmayı başaran şirket tahtı Samsung'a kolay kolay bırakmayacak gibi duruyor.

İngiltere, Huawei 5G donanımlarını sökmeye hazırlanıyorİngiltere, Huawei 5G donanımlarını sökmeye hazırlanıyor

Akıllı telefon pazarında teknoloji şirketleri arasında son dönemlerde büyük bir rekabet hakim. Günden güne gelişen bu pazarda üretici şirketler tüketicilerin ilgisini çekmek için büyük bir uğraş sarf ediyor. Yıllardır zirvede olan Samsung ise Nisan ayında şaşırtıcı bir gelişmeyle tahtı Huawei’ye bırakmıştı. Bugüne dek zirveyi korumayı başaran Huawei görünüşe göre önümüzdeki aylarda da zirvedeki yerini koruyacak.

2019 senesinde ABD hükumeti ile ters düşerek pazarda ciddi engellerle karşılaşan şirketin ABD merkezli şirketlerle olan iş ortaklıkları engellenmişti. Baskılar nedeniyle Google’dan yonga tedarikçisine kadar pek çok iş ortağını kaybeden şirket için bu durum ilk etapta bir dezavantaj oluştursa da, şirket Nisan ayında hedeflediği yükselişe ulaşmayı başardı.

Huawei Nisan ayında akıllı telefon sektörünün lideri oldu

Zirveyi eline almasıyla yasakların kendisine bir engel oluşturmadığını net bir şekilde gözler önüne seren Huawei dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı başardı. Bu durum ilk etapta geçici bir yükseliş olarak görülse de, bugüne dek zirvede kalmayı başaran şirket uzun bir süre daha zirveyi bırakmak istemediğini kanıtladı. Yıllardır zirvede olan Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung ise sadece yüzde 0.1 farkla Huawei'nin gerisinde kaldı. Haziran ayında Samung’un tahtı Huawei’nin elinden alacağı düşünülüyordu ki yayımlanan raporlar, Huawei'nin haziran ayında da tahtın sahibi olacağını gösteriyor.

Nikkei Asia tarafından hazırlanan rapora göre Huawei'nin geçtiğimiz ay içindeki mevcut satışları, Haziran ayı için de şirkete zirveyi garantileyecek. Tahminlere göre Samsung'un satışlarının Nisan ile haziran ayları arasında yıllık bazda yüzde 30 oranında düşeceği için Huawei, doğrudan zirvede kalmış olacak.

Huawei zorluklara rağmen nasıl dünyanın en çok satan markası oldu?

Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde patlak veren Corona virüs pandemisi kısa sürede dünyayı etkisi altına alarak pek çok sektörle birlikte akıllı telefon sektörünü de derinden sarstı. Ekonominin zor dönemlerden geçtiği bu zamanlarda doğal olarak akıllı telefon satışlarında da ciddi bir düşüş yaşandı. Peki hem Google uygulamalarını kullanmayan, hem de koronavirüs nedeniyle dara düşen Huawei nasıl liderliği eline almayı başardı?

Aslında bunun yanıtı oldukça basit. Kürsel pazarda ön plana çıkan şirket Samsung olsa da Huawei’nin asıl kullanıcı kitlesi Çinliler. Çin’de Google’ın ve ABD merkezli uygulamalarında bir hükmü olmadığı göz önünde bulundurulduğunda Huawie’nin bu süreçten nasıl etkilenmediği sorusu yanıt bulmuş oluyor. ABD baskıları nedeniyle mevcut ABD markalı telefonlarını satarak Huawei cihazları satın alan Çin halkı şirketin en büyük destekçisi oldu. Pandemi döneminde üretim açısından pek çok sorun yaşan Samsung ise küresel pazarda satışlarında ciddi bir düşüş yaşadı. İşte bu iki Huawei’yi dünyanın en çok satan akıllı telefon markası yapmış oldu. Bugüne dek zirveyi korumayı başaran şirketin üzerine de daha fazla sorumluluk binmiş oldu. Haziran ayında liderliği koruyacak olsa da sonuna kadar listede ikinci sıraya gerilemesi beklenen şirketin liderliği korumak için nasıl bir strateji izleyeceğini hep beraber göreceğiz.

 

 


Huawei Mate 40 serisinin hızlı şarj değeri belli olduHuawei Mate 40 serisinin hızlı şarj değeri belli oldu
Huawei P Smart S Türkiye’de satışa çıktıHuawei P Smart S Türkiye’de satışa çıktı

PAYLAŞ