Huawei, Akıllı Telefon Pazarında Samsung'u Yakaladı - Haberler - indir.com

Huawei, Akıllı Telefon Pazarında Samsung'u Yakaladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 15:17:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2018 yılının yükselen marka değerleri arasında yer alan Çinli teknoloji devi Huawei, özellikle P20 ve Mate 20 serisi amiral gemisi modelleri ile öne çıkmıştı. Şirket sergilemiş olduğu yükseliş ve Pazar payı ile en büyük rakiplerinden birisi olan Apple’ı arkasında bırakmıştı. Öyle ki küresel pazarda Huawei şirketi ikinci sıraya yerleşmiş oldu. Markanın 2019 yılı ilk üç aylık dilimine baktığımızda ise işler yine yolunda gidiyor. Huawei zirvede yer alan Güney Koreli marka Samsung ile farkı kapatmaya devam ederken 2020 yılında akıllı telefon pazarının zirvesine yerleşmeyi hedefliyor. IDC ve Strategy araştırma şirketleri henüz 2019’un ilk çeyreğine yönelik istatistik ve rakamları açıklamış değil.

Huawei Samsung’a Yaklaşmaya Devam Ediyor

Huawei Kullanıcılarını Sevindirecek GüncellemeHuawei Kullanıcılarını Sevindirecek Güncelleme

Huawei tarafından yayınlanan verilere göre Çinli telefon üreticisi global telefon pazarının zirve ismi olan Samsung ile arasında olan farklı düzenli bir şekilde kapandığı gözüküyor. Huawei 2019’un ilk üç aylık bölümünde 59 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirirken, 2018’in ilk üç aylık bölümünde yapılan 39 milyonluk telefon sevkiyatına göre yaklaşık yüzde 50 oranında bir artış sağladığı anlamına geliyor. Bu rakama göre Huawei ve Apple’ın arasındaki farkında açıldığı gözüküyor. Apple, 2018’in ilk çeyreği ile beraber 52 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmişti. Apple’ın satışlarda düşüş beklentisi sonrasında Huawei’nin ikinciliği daha rahat koruyacağı anlamına geliyor.

Çinli marka Huawei, 2019’un toplamında 250 ile 260 milyon arası bir telefon satışı gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu rakamın ise Samsung’u geride bırakması bekleniyor. Fakat Huawei’nin performansının 2020 ile beraber hedeflenen yere gelmesi düşünülüyor. Huawei bu noktada iki büyük rakibi Samsung ve Apple ile rekabetini sürdürürken, ABD pazarında henüz satışta olmaması da eksilerinden birisi olarak gözüküyor. Bakalım yıl sonu markalara istatistik olarak nasıl yansıyacak göreceğiz.  


Huawei Mate 20 X'in Detayları Belli OlduHuawei Mate 20 X'in Detayları Belli Oldu

PAYLAŞ