Huawei açılan yeni dava şirketi 5G teknolojisinde kısıtlayabilir! - Haberler - indir.com

Huawei açılan yeni dava şirketi 5G teknolojisinde kısıtlayabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-11 20:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

“Beyaz Saray yetkilileri” Huawei için yeni bir dava açıyor. 5G ağlarında şuanda teknolojinin lideri olan Huawei bu davanın sonucunda Kanada’da yasaklanabilir!

Çin ve ABD arasında yaşanan ticari savaşın tam ortasında kalan Huawei uzun bir süredir zor dönemler geçiriyor. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında ilk kısıtlamayla karşılaşan şirket ABD ambargosu altına girmişti. ABD merkezli şirketlerin Huawei’yle çalışmasına engel olan ve Huawei ürünlerinin “Ulusal güvenlik tehdidi” olması nedeniyle ABD ülkelerinde satışını yasaklayan bu ambargo şirkete 2019’da büyük bir zarar vermese de, 2020 için durum farklı olacak gibi görünüyor.

ABD Huawei'nin hareket alanını kısıtlamaya çalışıyor!ABD Huawei'nin hareket alanını kısıtlamaya çalışıyor!

Daha öncesinde ambargoların kendisini çalışmak için motive ettiğini dile getiren Ren Zhengfei, şirketi eski günlerine getirmek ve bağımsızlaştırmak için elinden geldiği kadar çalışacağını açıklamıştı. Google lisansı olmaması nedeniyle yeni piyasaya sürdüğü akıllı telefonları Google Servisleri’i olmadan piyasaya süren şirketin en büyük umudunun da 5G teknolojisi alanında hali hazırda bulunan güçlü alt yapısı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Kanada Huawei’yi yasaklayabilir!

Daha önce Birleşik Krallık’ta belirli bölgelerde hizmet vermesi kabul edilen ancak çalışmalarını ciddi bir denetimle sürdürecek olan Huawei’nin 5G ağında da eli kolu bağlanmak üzere gibi duruyor. Geçtiğimiz aylarda Huawei hakkında açıklama yapan “Beyaz Saray yetkilileri” Huawei’ye yeni bir dava açacaklarını dile getirmişti.

ABD Huawei'yi dünyadaki mobil ağlara sızmakla suçluyor

Daha öncesinde de pek çok dava ve yasakla gündeme gelen Huawei’ye karşı son suçlamalar ise 5G ağındaki güvenlik açıkları olan “Arka kapılar” oldu. ABD’nin baskı uyguladığı ülkeler arasında olan Kanada bu yeni dava açma kararını reddederse bu işten zararlı çıkacak gibi duruyor. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre Kanada’nın davada yeni nesil 5G teknolojisi için Huawei ekipmanlarını kullanmaya izin vermesi yönünde bir karar alırsa ABD istihbaratına erişimini kaybedecek.

Bu da Kanada Hükumetini büyük bir karar aşamasına getiriyor. Huawei’ye izin verirse Amerika Birleşik Devletleri’yle karşı karşıya gelecek olan Kanada’yı ABD yetkilileri telekomünikasyon ve güvenlik noktasında iş birliği yapmaya davet ediyor. Şimdilik nasıl bir karar alacağı, ya da nasıl bir stratejisi izleyeceği bilinmeyen Kanada hükümetinin 5G teknolojisi alanında ekonomik unsurlar ve güvenlik tehditleri konusunda çalışmalarına devam ettiği söyleniyor. Huawei için nihai kararın ne olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.


ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha!ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha!
Apple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmediApple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmedi

PAYLAŞ