Huawei, ABD'ye karşı mesafeli yaklaşacak - Haberler - indir.com

Huawei, ABD'ye karşı mesafeli yaklaşacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-23 11:08:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Etkinlik

Bildiğiniz gibi Huawei ve Amerika arasında yaşanan çekişmeler uzun bir süredir teknoloji dünyasının gündeminde yer alıyor. Ağır yaptırımlar sonucunda akıbeti ne olacağı bilinmeyen Huawei ile ilgili olarak Amerika geçtiğimiz günlerde şaşırtıcı bir karar almıştı. Huawei’nin Amerikan şirketleriyle olan iş birliği kısıtlandırmasını 90 günlüğüne erteleme kararı aldıklarını açıklayan Wilbur Ross bu sayede Huawei cihazlarının yazılım güncellemelerini de alabileceğini duyurmuştu. Bu sürpriz karar ilk etapta Huawei’ye olan sert tutumun sona ermeye başladığını düşündürse de yapılan açıklamalar bu durumun tam tersine olduğunu da gözler önüne sermişti. 

Amerika’nın Huawei yönündeki kararı ne? 

ABD'nin Huawei savaşı bitiyorABD'nin Huawei savaşı bitiyor

Amerika Huawei’ye nefes alması için izin verirken aynı zamanda 90 günlük sürecin sonunda da Huawei’ye ait olan 40 alt kuruluşu daha kısıtlamaya karar verdi. Huawei ile çekişmesinde karmaşık bir yol izleyen Amerika’nın amacının göz dağı vermek mi olduğu yoksa Çinli teknoloji devini bitirmeye mi çalıştığı anlaşılmasa da Amerika tüm bu yaptıklarını şuan Çin’i geri çekilmeye ikna etmek için yapıyor gibi duruyor. 

Huawei, Çin'in Amerika'ya Misilleme Yapmasını İstemiyor

Huawei’nin 5G teknolojilerinde en güçlü şirketlerden biri olduğu düşünüldüğünde Amerika ve Huawei arasında yaşanan bu büyük savaş her ne kadar normal gibi görünse de şirketten yayınlanan mektuplar incelendiğinde bu savaşın şirket açısından ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan mektupla birlikte Huawei’nin ise bu savaşta oldukça gözü kara olduğu öğrenildi. 

Huawei ABD arasındaki savaş gerilimi artıyor 

Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei tarafından yazılan bir mektubun “Hayatta kal ya da öl” başlığını taşıması gözlerden kaçmadı. Aslında bu başlık şirketin içinde bulunduğu durumunda bir özeti olarak değerlendirilebilir. Amerika’nın yaptırımlarına karşı yeni çözümler geliştirmeye çalışan Zhengfei, başından beri şirket mali kayıplar verse de tüm bu sürece hazırlıklı oldukları yönünde açıklamalarda bulunmuştu. 

Casuslukla Suçlanan Huawei, Açık Bir Mektupla İddiaları Yalanladı

Şirketin bu sene kaybettiği kazancın, şirket açısından çok da önemli olmadığını dile getiren Zhengfei, Google ile arasındaki anlaşma bozulduğunda Huawei’nin kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığını duyurarak kullanıcılarını heyecanlandırsa da, şirket sonrasında yön değiştirerek yazılımlarını akıllı televizyonlar gibi farklı kategorilerde kullanma yönünde karar almıştı. Ancak bu açıklama Huawei’nin her an bir ters köşe yapabilme ihtimalini de ortadan tamamen kaldırmamıştı. Yaşanan bu süreci en iyi şekilde atlatmaya çalışan Zhenfei ise Huawei ile Amerika arasında ki bu süreci bir savaş olarak değerlendirerek şirketin bu savaşın ardından ya ayakta kalmaya devam edeceğini, ya da batacağını ifade ediyor. 

Zhenfei’nin mektubu incelendiğinde Huawei şirketinin kuruluşundan 35 sene sonra tarihinin en kritik zamanında olduğunu belirten Zhenfei, yeni bir ordu kurarak bu savaştan galip çıkmayı planladıkları sonucu ortaya çıkıyor. Şirketin bu konudaki yeni stratejisini ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz. 


Huawei ABD işçilerine veda ediyorHuawei ABD işçilerine veda ediyor
ABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladıABD Devlet kurumlarındaki Çin ürünlerini yasakladı

PAYLAŞ