Huawei ABD'de Hukuk Savaşı Başlattı - Haberler - indir.com

Huawei ABD'de Hukuk Savaşı Başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-29 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Neredeyse her gün bir gelişme ile karşı karşıya kaldığımız Huawei ve ABD arasındaki sular durulmuyor. Esasen bu olayların başında ABD'nin Çin ile yaşamış olduğu ticari savaş geliyor. Huawei bu olayların arasında kalarak en zararlı çıkan taraf haline geliyor. İlk aşamada 6yavaş yavaş Huawei'yi çeşitli yaptırımlar ile zorlayan ABD hükumeti, son olarak vermiş olduğu karar ile Huawei'ye ciddi bir darbe vurmayı başardı. Çünkü ABD hükumetinin vermiş olduğu karar üzerine, ABD'li teknoloji şirketlerinin çoğu Huawei ile olan bağlarına son verme kararı aldılar. Bunun üzerine Çinli akıllı cihaz üretici ciddi bir kayıp yaşadı. Fakat bunlar elbette ki Huawei yıldırmaya yetmedi ve şirket kendi işletim sistemi geliştirmek üzere çalışmalara başladı bile. 

ABD hükumetinin vermiş olduğu yasak ile ilgili sonunda Huawei'de ilk adımı attı ve hakkını aramak üzere mahkemeye başvurdu. Yaşanan olaylar karşısında haklı olduğunu kanıtlamak amacıyla Huawei, ABD mahkemesinin yolunu tuttu. Bildiğimiz üzere Mart ayında da Huawei ve ABD arasında bir dava söz konusuydu. Şimdi Huawei bu davayı yenilerek hakkını aramaya karar verdi. 

Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?

Çin ile ABD arasından yaşanan ticari savaşın sonucunda en fazla etkilenen Çinli teknoloji devi Huawei oldu. Verilen karar doğrultusunda Huawei birçok şirket ile olan bağlantılarını askıya alma kararı verdi. Google'ın Android lisansını iptal etmesi ile beraber Huawei, kendi işletim sistemini geliştirme kararı aldı. Geçen haftalardan bugüne kadar gündemde yerini koruyan ve çeşitli yenilikler ile de tazelenen haberler halen devam ediyor. Çinli teknoloji devi Huawei, ABD’nin 2019 Ulusal Savunma Yetki Yasasına (NDAA) karşı Mart ayı itibariyle açılan dava 20 Mayıs tarihinde yani bugün itibariyle güncellendi. Huawei'ye karşı ABD'nin vermiş olduğu Huawei ürünlerini yasaklama kararı bugün itibariyle geçersiz kılınmak üzere mahkemede yerini aldı. 

Huawei, ABD yasağı için yasal yola başvurdu

ABD ile Çin arasında yaşanan ticari savaşın karşılığında ciddi anlamda yaptırım ile karşı karşıya kalan Huawei, konusu yasal mercilere taşıdı. Huawei, konu ile ilgili ABD mahkemesine başvurarak yasağın kaldırılmasını talep etti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Huawei şirketinin avukatı Song Liuping; "ABD hükümeti, Huawei’nin güvenlik tehdidi olduğuna dair bir delil sunamadı. Ortada yalnızca spekülasyonlar var” dedi. Liuping açıklamasına “ABD’li siyasetçiler bizi işsiz bırakmak istiyor” şeklinde devam etti.

Çinli teknoloji devi geçtiğimiz Mart ayı içerisinde anayasaya aykırı olması sebebiyle ABD yasalarına karşı hukuksal süreç başlatmıştı. Fakat, söz konusu bu dava içerisinde Huawei ürünlerine karşı ABD tarafından bir kısıtlamanın söz konusu olduğuna dair yeterli kanıt bulunamamıştı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Huawei'e karşı yaptığı yaptırımların kaynağında ise NDAA yasası yer alıyor ve bu yasa direk olarak ülkenin savunmasını ilgilendiriyor. ABD'nin Huawei markasına ait olan ürünlerin bilgi sızdırma ve istihbarat için kullanılabileceği yönünde gerekçeleri ile söz konusu teknoloji şirketini ticari açıdan yasaklılar listesine ekledi. Huawei bu yasaklama kararının karşısında ciddi anlamda güç kaybetti ve konuyu hukuksal bir süreç ile devam ettirme kararı aldı. 


Çin'de Huawei Marka Telefon Satışlarında Büyük Patlama YaşandıÇin'de Huawei Marka Telefon Satışlarında Büyük Patlama Yaşandı
Huawei P30 Lite Artık Türkiye’de!Huawei P30 Lite Artık Türkiye’de!
Huawei FedEx ile İlişkilerini Gözden GeçiriyorHuawei FedEx ile İlişkilerini Gözden Geçiriyor

PAYLAŞ