Huawei ABD işçilerine veda ediyor - Haberler - indir.com

Huawei ABD işçilerine veda ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-25 10:14:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Amerika ve Çin arasında yaşanan ticari sorunlar bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Ve bu durumdan en çok etkilenen de teknoloji devi markalar arasında olan Huawei olmuştu. Yaşanan savaşı nasıl atlatacağı merakla takip edilen Huawei’nin durumları pek de iyiye gitmiyor. Şirket Amerikan merkezli Futurewei Technologies isimini taşıyan Ar-Ge firmasından personel çıkarımı yapmaya başladı. 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişmelerle Huawei ve ABD arasındaki büyük krizdeki sorunlar çözülmeye başlanıyor gibiydi, ancak sonrasında yaşanan gelişmeler Huawei için hala çok büyük sorunların yaşanabileceği niteliğini taşıyordu. 

Huawei'den Apple hakkında açıklamaHuawei'den Apple hakkında açıklama

Huawei için son durum ne? 

ABD'nin Huawei savaşı bitiyor

ABD Başkanı Donald Turmp, yeni yaptığı açıklamada, ABD merkezli şirketlerin, ulusal güvenlik problemi oluşturabilecek olan durumların haricinde Huawei’ye ürün satabileceklerini belirtmişti. Donald Turmp’ın bu açıklamasından sonra ise Huawei ve ABD’nin arasının düzelmesi bekleniyordu ki yaşanan son gelişmeler durumların pek de iyiye gitmeyeceğini gösteriyor. 

Bugün elde edilen bilgilere göre, Huawei, Amerika merkezli Futurewei Technologies adında kurmuş olduğu Ar-Ge şirketinden personel çıkarımına gittiği öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre Futurewei Technologies şirketinden 600 kişinin işten çıkartıldığı öğrenildi. Şirket işten çıkarılmaların devam edip etmeyeceği konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Futurewei Technologies şirketinin şuan için 250 çalışanıyla araştırmalarına devam edeceği biliniyor. 

Huawei zor dönemler geçiriyor 

Huawei ürün yasağı için ABD'de dava açtı

Çin merkezli şirket son dönemlerde yaşadığı sıkıntıların ardından toplanma sürecine girmeye çalışıyordu. Huawei yapmış olduğu açıklamalarda Amerika Birleşik Devletleri ile arasında yaşanan sorunların kendilerini sarsıcı bir şekilde etkilemediğini ve şirketin 5G alanında çalışmalarının istenildiği gibi gittiğini dile getirmişti. Huawei’nin aldığı bu personel çıkarma kararının arkasında yatan nedenin şirketin yaşadığı mali sıkıntılar mı yoksa Amerika’ya karşı bir mesaj niteliği mi taşıdığı ise henüz belirsizliğini koruyor. 


İngiltere 5G teknolojisi için Huawei'yi seçtiİngiltere 5G teknolojisi için Huawei'yi seçti
Huawei Freebuds Lite Türkiye'de tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıHuawei Freebuds Lite Türkiye'de tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ