Huawei 6G için çalışmalara başladı - Haberler - indir.com

Huawei 6G için çalışmalara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-15 13:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en geniş kapsamlı telekomünikasyon altyapısına sahip olan Çinli teknoloji şirketi Huawei, 6G teknolojisi üzerinde çalışmalara başladı. Henüz 5G teknolojisi birkaç ülkede yeni yeni kullanılmaya başlanırken, Huawei farklı bir taraf için adım attı. Öyle ki ABD tarafından 5G mobil teknoloji altyapısı için Huawei’nin ürünlerinin ve ekipmanlarının kullanılması ülkelerin iletişim altyapısında bir güvenlik sorunu yaratabileceğini ve arka kapılar bırakabileceği iddia ediliyor. ABD ise müttefiklerine Çinli şirket Huawei’nin ekipmanlarının kullanılmaması için baskıda bulunurken, Huawei şirketini 5G için öncü yapmamakla ısrarcı durumda.

Huawei’den 6G Adımı Geldi

Huawei Hongmeng OS ilk defa kullanılacakHuawei Hongmeng OS ilk defa kullanılacak

5G altyapı teknolojisinin henüz tam anlamıyla kullanıma geçmesi ve yaygınlaşması için birkaç yıllık bir süreç gerekiyor. Bu durumu yakından takip eden Washington hükümetinin şirkete olan yakın markajı devam ediyor. Henüz 5G adımları ve çalışmaları yeni yeni yaygınlaşmışken ve henüz ülkeler 5G’ye adepte olmamışken, Huawei tarafından yeni nesil mobil internet teknolojisi 6G araştırmaları için start verildi. The Logic açıklamasına göre Çinli şirket Ottowa, Kanada’da yer alan Ar-Ge merkezinde 6G teknolojisi üzerinde çalışmaya başladığını ifade ediyor. Yeni nesil internet teknolojisinin lideri olmayı hedefleyen Huawei ise şimdiden çalışmalara başlamış durumda. Ancak bu erken hamleye rağmen 6G teknolojisinin 2030 yılına kadar hayata geçmesi düşünülmüyor.

ABD tarafından Huawei şirket ve servisleri ulusal güvenlik için bir tehdit olarak nitelendiriliyor. Bu noktada kara listede bulunan Huawei’nin telekomikasyon ürünlerini ABD ve diğer ülkeler için casusluk faaliyetlerinde kullanabileceği iddia ediliyor.  


Huawei'den özel üretim telefon: P30 Pro Limited EditionHuawei'den özel üretim telefon: P30 Pro Limited Edition
Huawei Mate 20 Pro, Emui 9.1 güncellemesine kavuştuHuawei Mate 20 Pro, Emui 9.1 güncellemesine kavuştu

PAYLAŞ