Huawei, 5G ağını büyük bir hızla genişletiyor! - Haberler - indir.com

Huawei, 5G ağını büyük bir hızla genişletiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-24 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bugüne erken saatler içerisinde gerçekleşen basın toplantısında Huawei Başkanı Xu Zhijun, şirket için önemli olan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşma, Huawei şirketinin, 5G ağına yapmış olduğu yatırımlar ve 5G teknolojisinin gelişimine yönelik oldu. Küresel pandemiler, karbon emisyonu azaltması adına ve karışan iş ortamı, dünyaya dijital dönüşüm gerçekleşmesi konusunda çeşitli izler sunuyor. McKinsey'in paylaşmış olduğu verilere göre küresel dijitalleşme sürecinde küresel anlamda yedi yıl kadar ilerledi. Hatta elde edilen verilere göre Asya Pasifik bölgelerinde bu sürecin on yılı bulduğu belirtiliyor. 

Huawei, dijital dönüşüm konusunda hangi aşamada?

Dijital dönüşüm için gerekli olan temel teknoloji, 5G'nin ticari ağlar üzerinden yaygınlaşmasıdır. Huawei'ye göre bu şirket, 176 adet 5G ticari ağ şebekesine sahiptir. Şirket, endüstrinin dijitalleşmesi ve 5G teknolojisinin gelişmesi adına10.000’den fazla projeye göz attı. Aynı zamanda Huawei, 5G kullanıcılarının şu an için 490 milyonun üzerine çıkrığı iddia ediliyor. IDC verilerinden elde edilen bilgilere göre, dünya çapında olan kuruluşların %81'i şuan da bulut servislerini kullanıyor. 

Huawei'den 6G teknolojisi için tarih verdiHuawei'den 6G teknolojisi için tarih verdi

Roland Berger tarafından yapılan araştırmalara göre yapay zeka teknolojisi pek çok sektörde kullanılır oldu. Endüstrilerin %60'ından daha fazlası, telekomünikasyon, finans, otomotiv ve montaj sektörleri, yüksek teknolojiye sahip olan yapay zeka sistemlerini kullanmaya başladı. Aynı zamanda ticaret, medikal, perakende ve diğer sektörlerde de yapay zeka tercih edilme oranı arttı. Bu durumlarda 5G ve dijitalleşmenin önemli olduğunu ortaya çıkarıyor.

Huawei, 5G çekirdek ağına lider konumunda

2021 yılı itibariyle IP danışmanlık ve analiz şirketlerinden elde edilen bir rapor, Huawei’nin 5G patentleri için hala zirvede yerini koruduğu bildirildi. Şirket 530 patent ile beraber toplam patentlerin  %18,3’ünü kapsıyor. Nokia ve Samsung ise %14,6 ve %12,9 ile ilinci ve üçüncü sırada bulunuyor. İlk 6 şirket arasında ise Huawei, Nokia, Samsung, LG, Ericsson ve Qualcomm yer alıyor. Bu şirketler, 18.887 patent ile toplam patenlerin %64,9’unu kapsıyor. Huawei şirketinin resmi web sitesine göre dev şirket, yakın zaman içerisinde 3GPP tarafından tanımlanan 5G Çekirdek Ağ Güvenliği Güvence Belgesi (SCAS) testini geçti. Aynı zamanda şirket, 5G şebeke ekipmanları için GSMA NESAS testinden de resmi olarak geçmiş gözüküyor. Raporlarda yer alan bilgilere göre test, Hollanda'daki SGS Brightsight laboratuvarı tarafından gerçekleştirildi. Bununla beraber test, genel güvenlik, iletim güvenliği, işletme ve bakım güvenliğini içine alıyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha detaylı bilgiler elde edilebilir.

 


Huawei Nova ve Nova 9 Pro Özellikleri Belli OlduHuawei Nova ve Nova 9 Pro Özellikleri Belli Oldu
Huawei Mate 50 Pro'nun çıkış tarihi sızdırıldıHuawei Mate 50 Pro'nun çıkış tarihi sızdırıldı
Huawei, Finlandiya'da dijital finans ve güvenlik inovasyon laboratuvarı kuruyorHuawei, Finlandiya'da dijital finans ve güvenlik inovasyon laboratuvarı kuruyor

PAYLAŞ