Huawei 2020'de Satışlarında Düşüş Bekliyor - Haberler - indir.com

Huawei 2020'de Satışlarında Düşüş Bekliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-10 22:01:02
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD hükümetinin Huawei'yi kara listeye alma kararı, Çin teknoloji devi için fazla soruna neden olmadı, ancak 2020'de o kadar parlak geçmeyebilir. Kaynaklar, Huawei'nin akıllı telefon satışlarının ABD nedeniyle bu yıl yüzde 20 düşeceğini öngördüğünü iddia ediyor Google ve diğer Amerikan firmalarıyla ortaklık yapmayı yasaklamak. Şirket, 240 milyondan fazla telefonun satıldığı 2019 bilançosuna sahipken, şimdi 'sadece' 190 milyondan 200 milyona kadar bekliyor.

Huawei'nin, ABD yasağı öncesinde P30 Pro ve diğer telefonların çıkarmasına izin verildi, ancak bu cihazlar yavaş yavaş değiştiriliyor - P40 Pro 26 Mart'ta duyurulacak. Bu, Huawei'nin telefonlarını, Avrupa'da Huawei'nin AppGallery gibi alternatifleri olsa bile, birçok kullanıcının Google uygulamaları beklediği diğer bölgelerde satışların çok düşeceği belirtildi.

Huawei yorum yapmaktan kaçındı

Tahminler gerçekleşirse, ABD'nin hedeflerinden birine ulaşmış olacak: Huawei'nin büyümesini sınırlamak. Çin hükümetinin Huawei cihazlarını casusluk amacıyla (somut kanıtlarının olmamasına rağmen) kullanabileceğine ve ABD'nin cihazlarının kullanımı kısıtladığına, piyasadaki cihazların sayısını azalttığına inanıyor. Huawei hala Çin'de ve diğer ülkelerde güçlü satışlara sahip, ancak Apple veya Samsung'un ilerlemesini en azından engelleyebilir.





PAYLAŞ