Huawei 2018 yılında kaç telefon sattı? - Haberler - indir.com

Huawei 2018 yılında kaç telefon sattı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 10:27:54
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında 1 numara olma yolunda emin adımlarla yürüyen Huawei, yaşadığı tüm siyasi baskılara rağmen yüksek satış rakamlarına ulaşarak başarını göstermiş oldu. 

Huawei ile Amerika Birleşik Devletleri'nin geçinebildiğini söylemek mümkün değil. Çin menşei olan akıllı telefon üreticisi Huawei, dünyanın her yerinde en popüler akıllı telefon üreticileri arasında olarak yerini almış durumda. Fakat Birleşik Devletler de mevcut olan hükümet ajansları operatörlere ve firmalara Huawei marka telefon satma konusundaki baskıları artırarak bu savaşta galip olmak istiyor. 

Huawei P20 İçin Android Pie 9 YayınlandıHuawei P20 İçin Android Pie 9 Yayınlandı

Huawei casus mu?

Amerika Birleşik Devletleri ile Huawei arasında geçen bu sorun tahmin edebileceğiniz üzere Çin hükümeti ile yakın bağlantılar içerisinde olmasından kaynaklanıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Huawei'nin ülkesinde satılan telefonlarla Amerika Birleşik Devletleri'nde casusluk yapacağı ve aynı zamanda şirket bilgilerini çalacağı iddia ediliyor. Huawei ise Amerika Birleşik Devletleri'nde herhangi bir varlık göstermemesine rağmen 2018 senesini başarılı satış rakamları ile geçirmiş durumda. 2018 yılı satış rakamlarını açıklayan firma, bu sene tam 200 milyon adet cihaz sattığını ifade etti. 

Huawei Honor 8X Türkiye Fiyatı ve Satış Tarihi Açıklandı

Huawei P20 16 milyon adet sattı

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre Huawei P20 16 milyon adet satılırken, Huawei Mate 20 serisi 5 milyon adet satıldı. Asıl paya sahip olan ise orta segment telefonla. Bu telefonlar 1 yılda tam 65 milyon adet satış yaptı. Huawei'nin alt markası olan Honor ise şirket tarafından yapılan açıklamaya göre gayet başarılı bir satış yılı geçirdi. Ancak şirket yetkilileri tarafından rakamsal değerleri açıklanmadı. 

 


Huawei Mate 10 Pro İçin Android Pie 9 YayınlandıHuawei Mate 10 Pro İçin Android Pie 9 Yayınlandı
Huawei'den 2018 Akıllı Telefon Pazarında Büyük BaşarıHuawei'den 2018 Akıllı Telefon Pazarında Büyük Başarı
Huawei P30 4 Kameraya Sahip OlacakHuawei P30 4 Kameraya Sahip Olacak

PAYLAŞ