Huawe, Microsoft Office ve Google Docs'a rakip oluyor - Haberler - indir.com

Huawe, Microsoft Office ve Google Docs'a rakip oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-05 10:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Ambargolar nedeniyle Google ile ortaklığını kaybeden  Huawei kendi uygulamalarını geliştirmeye başlamıştı. Bugüne dek pek çok uygulama geliştiren şirket şimdide Microsoft Office ve Google Docs gibi yazılımlarına rakip olabilecek, Huawei Docs’u duyurdu. Üstelik uygulama, Word, Excel gibi uygulamalarla oluşturulmuş dosyaları da açabilecek.

Hatırlarsanız ABD başkanı Donald Trump geçtiğimiz sene Çin merkezli teknoloji devi Huawei’ye savaş açmıştı. Bu doğrultuda Huawei’yi çeşitli zorluklarla karşı karşıya bırakan Trump’ın en büyük hamlesi kuşkusuz Huawei için ABD’li şirketlerle çalışma yasağı getirmesi olmuştu.

HarmonyOS Aralık ayında Huawei telefonlarına geliyorHarmonyOS Aralık ayında Huawei telefonlarına geliyor

Google lisansı iptal edilen Huawei ürettiği akıllı telefonlarında Google uygulamalarını kullanamayınca kendi ekosistemini geliştirmeye yönelmişti. Geçtiğimiz seneden beri bu doğrultuda büyük bir yol kateden şirket, yaptığı son açıklamayla birlikte Microsoft Office ve Google Docs gibi metin düzenleme platformlarına rakip olacak Huawei Docs’u tanıttı. 

Androidsiz ilk Huawei telefon yıl sonundan önce piyasada olacak

Huawei Mobile Services Twitter hesabından duyurulan Huawei Docs, tek bir noktadan kullanıcılarının elliden fazla belge biçimine göz atabilmesini, yeni dosyalar oluşturup düzenleyebilmesini sağlayan bir platform olarak tanıtıldı. Bununla birlikte Microsoft Word, Excel ve PowerPoint dosyalarıyla da uyumlu olan Huawei Docs, kullanıcıların bu uygulamalarla hazırlayıp kaydettiği dosyaları da sorunsuz bir şekilde açıp düzenleme imkanı tanıyor.

Huawei Docs içeriği nedir?

Huawei Docs; Document, Spreadsheet ve daha pek çok hafif ve kullanımı kolay ofis uygulamasını bünyesinde barındıran bir ofis paketi olarak kullanıma sunuldu. Kullanıcılarına hem bilgisayarlarında çevrimdışı olarak hem de çevrimiçi olarak düzenleme imkanı sunan Huawei Docs, Huawei Drive’ın çoklu cihaz dosya senkronizasyonu yeteneklerini kullanarak, güncellenen dosyaların birden fazla cihazda aynı anda senkronize edilmesini sağlıyor. 

Huawei bu yatırımları neden yapıyor?

Geçtiğimiz sene başlayan zorlu sürecin ardından ABD’ye olan bağımlılığını tamamen koparma kararı alan Huawei’yi Donald Trump’ın uyguladığı yaptırımlar, adımlar atmaya zorlamış görünüyor. Şu sıralar ABD teknolojilerinin kullanıldığı yarı-iletkenleri de alması yasaklanan Huawei, yazılım konusunda da ABD’ye olan bağımlılığını ortadan kaldırmak için uğraşıyor. Bu doğrultu da Huawei’nin önümüzdeki senelerde daha çok uygulama tanıtması bekleniyor. Huawei’nin bağımsızlaşma yolunda nasıl bir başarı sergileyeceğini ilerleyen zamanlarda birlikte göreceğiz.


Huawei Google için büyük bir tehdit olabilirHuawei Google için büyük bir tehdit olabilir
Huawei'den ABD ambargosuna karşılık çip fabrikasıHuawei'den ABD ambargosuna karşılık çip fabrikası

PAYLAŞ