Huami yeni akıllı saat modeli Amazfit Ares'i duyurdu - Haberler - indir.com

Huami yeni akıllı saat modeli Amazfit Ares'i duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 12:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Giyilebilir teknolojinin önemli ürünlerinden akıllı saatler artık oldukça popüler bir noktada yer alıyor. Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin yan kuruluşu olarak hizmetlerine devam eden Huami, iki haftaya kadar pil ömrü sunan en yeni akıllı saat modeli Amazfit Ares adlı ürünü tanıttı. Xiaomi'nin yan kuruluşu olarak üretimlerine devam eden Huami, akıllı saat modellerini genişletmeye devam ediyor. Şirket hızla çalışmalarına devam ederken son olarak Amazfit Ares olarak adlandırdığı spor odaklı akıllı saat modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. 

Amazfit Ares, spor odaklı bir akıllı saat olarak birbirinden farklı spor dallarına uygun olarak tasarlandı. Şöyle ki, çeşitli spor dallarında ihtiyaçları karşılamak adına, kapalı ya da açık hava sporları da dahil olmak üzere 70 spor modu ile beraber kullanıcıların karşısına çıkacak. Cihazın Firstbeat platformu üzerinden performans analizi, GPS ve kalp atış hızı izleme gibi özelliklere sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Söz konusu spor odaklı saat 176 x 176 piksel çözünürlük ve Gorilla Glass 3 korumasıyla birlikte 1.28 inç kare bir dokunmatik ekrana sahip olacak. Polikarbonattan yapılan Amazfit Ares, sadece 48 gram ağırlığında ve 5 ATM (50 metre) suya dayanıklılık sunuyor. Bu sayede su altında da oldukça rahat bir şekilde kullanılacak.

Amazfit Ares fiyat etiketi 70 dolar olacak

Amazfit Ares, spor takip etme özelliğinin yanı sıra aynı zamanda Biotracker PPG optik kalp atış hızı sensörüne de sahip ve uyku izlemeyi destekliyor. Bluetooth üzerinden herhangi bir Android 5.0 veya iOS 10 cihaz ile eşleşebilen akıllı saat, 200 mAh pil ile güçlendirildi. Şirketin konuyla ilgili olarak iddiasına göre normal kullanımla 14 güne kadar dayanıklılık sağlıyor. 

Bununla beraber aynı zamanda GPS ve kalp atış hızı izleme hızı kapalıyken sadece saat işleviyle 90 güne kadar pil ömrüne sahip olduğu aktarılmış. Şarj işlemi, perakende ambalajında ??bulunan tescilli manyetik bir stand ile yapılıyor. Amazfit Ares, 1 Haziran tarihinde ilk olarak Çin'de satışa sunulacak. Söz konusu akıllı saatin fiyat etiketi 499 CNY (70 dolar) olarak açıklandı. Siyah ve ordu yeşili renk seçenekleriyle raflara çıkacak olan akıllı saatin, diğer ülkelerde ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz açıklanmış değil.





PAYLAŞ