HTTP/2 ile İnternet Daha Hızlı Olacak! - Haberler - indir.com

HTTP/2 ile İnternet Daha Hızlı Olacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

RFC2616 tarafından tanımlanan HTTP protokolü en son 1999 yılında revize edilmiş ve HTTP 1.1 versiyonuna yükseltilmişti. Aradan geçen 16 yıldan sonra nihayet HTTP ilk büyük revizyonunu alacak ve HTTP/2 devri resmen başlayacak.

Resmi olarak tamamlandığı duyurulan HTTP/2 (HTTP 2.0) son aşama olan RFC Editor kontrolünden sonra resmi standart halini alacak. Google'ın Chrome için geliştirdiği SPDY protokolü üzerine kurulan HTTP/2 sayesinde artık eskiye oranla daha hızlı internet gezintileri yapabileceğiz.

Başta Google Chrome ve Mozilla Firefox olmak üzere diğer tarayıcılara da adapte edilecek olan HTTP/2; daha hızlı internet gezinti deneyimi, daha uzun bağlantı süresi, daha kısa sürede daha çok nesne ve sayfanın yüklenmesinin yanı sıra geliştiriciler için de pek çok yeni özelliği beraberinde getirecek.

Bu ayın başında yaptığı açıklama ile SPDY desteğini sonlandıracağını duyuran Google, HTTP/2 desteğini web tarayıcısı Chrome'un 40. sürümünde, Mozilla ise Firefox'un 36. sürümünde kullanıcılara sunacak.





PAYLAŞ