HTC'nin Şubat ayı gelir raporu açıklandı! - Haberler - indir.com

HTC'nin Şubat ayı gelir raporu açıklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir dönemin oldukça popüler akıllı telefon markası olan HTC kötü gidişata devam ediyor. Tayvanlı teknoloji şirketi HTC, son yıllarda telefon pazarındaki düşüşünü devam ettirirken, bir türlü beklenen yükselişi sergileyebilmiş değil. Bir dönem hem dünya genelinde hem de ülkemizde gerek amiral gemisi gerekse orta segment akıllı telefonlar ile oldukça popüler olan HTC, zor zamanlar geçirmeye devam ediyor. 2014 yılında zirve dönemini geçiren Tayvanlı üretici HTC, One M8 modeli ile Apple ve Samsung gibi akıllı telefon üreticileri ile kafa kafaya yarışmıştı. Ancak şirketin işleri 2015 yılında kötü gitmeye başladı.

HTC’deki düşüş devam ediyor

HTC geri dönüyor! Şirket için 2020 dönüm noktası olabilir!HTC geri dönüyor! Şirket için 2020 dönüm noktası olabilir!

HTC şirketini Snapdragon 810 işlemci seti ile gelen HTC One M9 modelinde ısınma sorunları yaşanmıştı. Bu ısınma sorunları şirketi bir hayli zor durumda bırakmıştı. Bu dönem ile beraber ise şirket bir türlü çıkış yakalayamadı ve sürekli düşüş yaşamaya başladı. Fiyat politikasında da geri adım atmayan şirket müşteri kitlesini de kaybetmeye başladı. HTC, kısa süre önce Widfire R70 adlı bir modelini tanıtmıştı. Hala telefon üretmeye devam eden şirketin raporlara göre çok da fazla ömrü kalmadı. Geçtiğimiz Şubat ayında 14 milyon doların biraz üzerinde gelirle yılı kapadı.

Ocak ayına göre yüzde 33’lük bir düşüş yaşadığı gözüküyor. HTC bu düşüşün önüne geçemezken, Tayvanlı şirketin bu gidişle dükkanı kapatması bekleniyor. Bakalım şirketin gidişatı ne derece olacak göreceğiz.


Resmi olarak tanıtılan HTC Wildfire R70 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan HTC Wildfire R70 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ