HTC'nin ilk Android 10 tabanlı akıllı telefonuyla ilgili detaylar netleşiyor - Haberler - indir.com

HTC'nin ilk Android 10 tabanlı akıllı telefonuyla ilgili detaylar netleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-05 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir dönemin efsane ismi HTC'nin tanıtması beklenen yeni akıllı cep telefonu Desire 20 Pro, bugün ortaya çıkan bilgilere göre şirketin Android 10'un ilk telefonu olacak. Söz konusu bu cihaz bugün Google Play Support sertifikasını aldı ve aynı zamanda Google Play Console'da görüldü. Geçtiğimiz dönemlerde ürettiği akıllı cep telefonlarla kullanıcıların ilgi odağı olmayı başaran HTC, maalesef uzun bir süredir akıllı cep telefonu sektöründe duyamadığınız bir marka haline geldi. Fakat şirketin ismini duymamızın nedeni kriz yaşanıyor olmasıydı. Hatta öyle ki sadece geride bıraktığımız nisan ayı boyunca 10 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. HTC, sonunda akıllı telefon sektörüne geri dönme kararı alarak üretimlerine devam etmeye devam edecek. Son haftalarda şirketin konuşulan yeni akıllı cep telefonu HTC Desire 20 Pro, bugün Google Play Store desteği aldı. Bu bilgilere ek olarak telefonun birkaç özelliği yine Google listelerinde ortaya çıktı. 

HTC Desire 20 Pro’nun tasarımı ortaya çıktıHTC Desire 20 Pro’nun tasarımı ortaya çıktı

HTC Desire 20 Pro, Android 10'la beraber gelecek

Bir Twitter kullanıcısı, HTC Desire 20 Pro adlı akıllı cihaz NCC ve Google Play sertifikalarını paylaştı. Ortaya çıkan sertifikalarda cihaza ait özellikler görülmememiş olsa da cihazın Google Play Console'daki sayfasında birçok özellik yer alıyor. Buradan elde edilen bilgilere göre HTC,  Android 10 işletim sistemli ilk akıllı telefonunu yakın zaman içerisinde piyasaya sürecek. Üretici şirketlerden HTC için bir ilki ifade edecek HTC Desire 20 Pro, aynı sayfa üzerinden elde edilen özelliklere göre 6 GB RAM'e sahip olacak. Söz konusu bu cihaz, Qualcomm’un Snapdragon 665 işlemcisi ve Adreno 610 GPU’suyla birlikte kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefonun ekranı 1080 x 2340 piksel çözünürlüğe sahip olacak.

HTC Desire 20 Pro hakkında bugün itibariyle elde edilen bilgiler, bundan bir ay önce görülen Geekbench sonuçları ile tamamen uyumlu gözüküyor. Şöyle ki cihazın Geekbench testlerinde de Android 10 işletim sistemi, 6 GB RAM ve 8 çekirdekli bir işlemcinin olacağı ifade ediliyor. HTC tarafından üretilecek olan yeni telefon Desire 20 Pro olsa da şirketin önceli Desire 19 serisi, iki telefona sahipti ancak bugüne kadar Desire 20 Pro'nun Pro olmayan bir versiyonuna dair henüz bir bilgi yoktur. 

 



PAYLAŞ