HTC'nin başarısızlığının nedenini CEO'su anlattı - Haberler - indir.com

HTC'nin başarısızlığının nedenini CEO'su anlattı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-08 08:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

HTC bildiğiniz gibi bir zamanlar akıllı telefon pazarındaki önemli markalar arasında yer alıyordu. Pazara sunduğu ürünlerle pazara yön verme gücünü elinde barındıran marka son dönemlerde ciddi oranda bir düşüş yaşadı. Başarısız performansından kurtulmak isteyen marka Eylül ayında yeni bir politika izlemeye karar vererek CEO değişikliği yaptı. Şirketin başında bulunan Yves Maitre, marka hakkında gözle görülen ama hiçbir zaman dile getirilmeyen detayları anlattı.

Senelerdir pazara çıkardığı ürünlerden büyük bir oranda zarar eden HTC, bu senenin ikinci çeyreğinde de zarar ettiğini açıklamıştı. Üş üste 5 çeyrek de zarar eden ve işlerin iyi gitmediğini resmi olarak açıklayan Tayvan merkezli şirketin, geçtiğimiz Temmuz ayında da küçülmeye giderek çalışanlarının dörtte birini işten çıkarma kararı alması HTC için durumların gerçekten iyi olmadığını da gözler önüne serdi.

HTC İngiltere'de telefon satışlarını durdurduHTC İngiltere'de telefon satışlarını durdurdu

HTC’nin 2011 senesinde akıllı telefon sektöründe oldukça önemli bir yere sahip olduğu da su götürmez bir gerçekti. Hatta marka 2011 senesinde pazarın yüzde 11’ini yönlendirme gücüne sahipti. Yves Maitre markanın mobil cihazlar üzerindeki başarısızlığına değinerek, şirketin artık donanımsal açıdan bir yeniliğe imza atmadığını doğruladı.

Apple, Samsung ve Huawei cihazlarına başarılı yatırımlar yaptı

Şuanda sektördeki Apple, Samsung ve Huawei gibi başarılı markaları da öven Yves Maitre, bu üç şirketinde şuanda ürettikleri akıllı telefonların tasarımlarına yaptıkları yatırımlarla inanılmaz işlere imza attıklarını dile getirdi. HTC’nin o dönemlerde bu yolu tercih etmediğine değinen Yves Maitre, şirketin o dönemlerde yenilik yapma amacıyla sanal gerçeklik teknolojisinin gelişmesi için sermaye sağladığını belirtti.

HTC Satılacak mı? Bölünecek mi?

Şirketin içinde bulunduğu durumu Gençken biri bana yanlış zamanda doğru olmanın yanlış olduğunu ve doğru zamanda yanlış olmanın doğru olduğunu söyledi.” Sözleriyle özetleyen Yves Maitre, şirketin yanlış bir zamanda doğru bir noktaya yoğunlaştığını ancak şimdi öncü şirketlere yetişmesi gerektiğini belirterek HTC’nin bir zamanlama hatası yaptığını açıkladı.

Zamanın önceden tahmin edilemediğini dile getiren Yves Maitre, şirketin yaptığı hatanın zarara neden olduğuna değinerek içinde bulunduğumuz dönemde şirketin bu hatadan kurtulduğunu hissettiğini belirtti. Şirketin yeniliklere açık olduğunu ve çok fazla konsepte sahip olduğunu dile getiren Yves Maitre, ekibine güvendiğini de dile getirdi.

HTC 2025 senesinde devrim mi yaratacak?

HTC markasının yeni projesi “Vive Cosmos”un şirketin yeni ilgi odağı olduğuna değinen Yves Maitre, sanal gerçeklik alanına odaklandıklarını ve müşteri ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti. Müşterinin öncelikle markaların ürettiği cihazları benimsemesi gerektiğinin altını çizen Yves Maitre, bu alanda en kritik noktanın müşterinin ürünü benimsemesi olduğunu dile getirerek 5G teknolojisinin işleri daha da zorlaştırdığını açıkladı.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü HTC Re Vive Tanıtım Videosu

Teknoloji sektöründe rekabetin değişine vurgu yapan Yves Maitre, şirketin yeni politikasının yurt içi satışları yüksek ülkelere odaklanmak ve bu ülkelerdeki kullanıcıları daha kaliteli cihazlarla buluşturmak olduğu belirtti. Tüm teknolojik şirketlerin akıllı telefon pazarındaki pay azalmasından mutsuz olduğunu dile getiren Yves Maitre “ Bir müşterinin artık en son model Huawei telefonuna sahip olmamaktan dolayı hayal kırıklığına uğradığı bir döneme şahitlik ediyoruz.” Diyerek HTC’nin de donanım ve fotoğraf konusunda önümüzdeki birkaç ay içerisinde yenilikçi adımlar atacağının sinyalini verdi.

Bir iletişim ağının dağıtılmasının 2 sene aldığını ve yeni iletişim teknolojilerinin 2023 senesinde daha yoğun fark edileceğine değinen Yves Maitre, 2025 senenin teknolojik açıdan bir dönüm noktası olduğunu belirterek HTC’nin bu süre içerisinde rekabete hazır olacağının da sinyalini vererek cihazlarının 5G teknolojisine uygun olacağının ip ucunu verdi. HTC’nin ilerleyen dönemlerde hedeflediği yükselişi yakalayıp yakalamayacağını ise birlikte göreceğiz.


HTC Wildfire X Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatıHTC Wildfire X Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı
Düşüş trendindeki HTC’den sevindirici haber!Düşüş trendindeki HTC’den sevindirici haber!

PAYLAŞ